De buitenlandse herplaatser wordt steeds populairder in ons land. Heel veel mensen zijn dolblij met hun buitenlandse maatje en terecht! Als de match goed is, is de buitenlandse hond een geweldige hond waar je een heel hondenleven lang van kunt genieten.

Naast veel positieve ervaringen zijn er ook mensen die terughoudend of zelfs ronduit negatief zijn over deze ontwikkeling. Vaak is onbekendheid en onwetendheid over feiten en fabels de oorzaak hiervan. De slechte ervaringen en/of verhalen zijn leidend in de beeldvorming en maakt dat de buitenlandse hond ten onrechte een slechte naam krijgt.

Zonder te ontkennen dat er veel misstanden zijn in de wereld van en de dynamiek rondom de buitenlandse hond, willen we met dit initiatief inzicht geven in de positieve kant van het samenleven met de hond uit het buitenland. Inzicht in de belevingswereld van hond met informatie voor de baas en de professional, om zo een realistisch beeld te bieden. Door te informeren over feiten en fabels en daarmee de toekomst nog mooier te maken voor deze honden.

Een positieve en liefdevolle kijk op de buitenlandse hond waarbij diens welzijn en welbevinden voorop staat, is ons uitgangspunt.

 

Waarom? Daarom!

Suze Steenbergen

Mijn missie is ‘gelukkige honden’, waar dan ook. Ik ben opgegroeid met eigen honden, maar ook honden die tijdelijk onderdak nodig hadden waren bij ons welkom in ons gezin. De dierenliefde is er echt met de paplepel ingegoten. Na jaren actief te zijn geweest in Nederlandse opvangcentra kwam ik in 2000 in aanraking met buitenlandse zwerfhonden. Sinds 2009 draait mijn leven volledig om de onfortuinlijke viervoeters in het buitenland. Ik hoop met ons initiatief meer begrip te kweken voor de belevingswereld van de buitenlandse hond. Ik hou oneindig veel van honden en de buitenlandse hond heeft de grootste plek in mijn hondenhart veroverd, daarom doe ik wat ik doe!

Marleen van Baal

Mijn hondenwerk begon ooit in het dierenasiel. Op mijn 18e verzorgde ik honden waar we de geschiedenis vaak niet van wisten. Geweldige honden die om uiteenlopende reden op zoek waren naar een nieuw thuis waar zij écht welkom waren. Daar ontstond mijn liefde voor de ‘ontheemde hond’. Toen ik in 2011 Suze ontmoette ging er een wereld voor me open rondom de buitenlandse hond. Ook deze honden zoeken een plek waar zij welkom zijn. Of dit nu is in een goede opvang in het land van herkomst of bij nieuwe eigenaren, voor mij geldt dat elke hond recht heeft op een bestaan waarin zijn welzijn gewaarborgd is. Dat is wat ik hoop te bereiken met Buitenlandse Hond InZicht. Dat is mijn ‘daarom’!