Welkom op de website van Buitenlandse Hond InZicht.

Buitenlandse Hond InZicht is een initiatief van ons: Suze Steenbergen en Marleen van Baal. Sinds 2011 werken wij samen en hebben als gemeenschappelijke passie het welzijn voor dieren. Met Buitenlandse Hond InZicht hebben we nadrukkelijk de handen ineen geslagen om zowel de eigenaar als de professional heldere, eerlijke informatie te geven over het leven van en met honden uit het buitenland.

InZicht is de sleutel naar respect en welzijn.

 

De buitenlandse herplaatser wordt steeds populairder in ons land. Heel veel mensen zijn dolblij met hun maatje en terecht! Als de match goed is, is een buitenlandse adoptiehond een fantastisch gezinslid waar je een heel hondenleven lang van kunt genieten.

Naast veel positieve ervaringen zijn er ook mensen die terughoudend of zelfs ronduit negatief zijn over deze ontwikkeling. Vaak is onbekendheid en onwetendheid over feiten en fabels de oorzaak hiervan. De slechte ervaringen en/of verhalen zijn leidend in de beeldvorming en maakt dat de buitenlandse hond ten onrechte een slechte naam krijgt.

Zonder te ontkennen dat er veel misstanden zijn in de wereld van en de dynamiek rondom de buitenlandse hond, willen we met deze website inzicht geven in de positieve kant van het samenleven met de hond uit het buitenland.

Inzicht in de belevingswereld van de hond met informatie voor de baas en de professional, om zo een realistisch beeld te bieden. Door te informeren over feiten en fabels en daarmee de toekomst nog mooier te maken voor deze honden.

Een positieve en liefdevolle kijk op de buitenlandse hond waarbij diens welzijn en welbevinden voorop staat, is ons uitgangspunt.