Een hond is een individu met emoties en een eigen karakter. Dit vraagt een zeer persoonlijke kijk op samenleven. Het is niet zomaar ‘een hond’, het is ‘jouw hond’ maar eerst en vooral is de hond van zichzelf.
Een hond reageert op situaties vanuit de kennis die hij heeft. De kennis is opgedaan in zijn leven; de omstandigheden bij de geboorte, hoe hij is opgegroeid en wat hij heeft meegemaakt. Alles zit in zijn rugzak en neemt hij mee in het leven bij jou.

Aan jou de taak om uit te vinden wat jouw hond nodig heeft om een relaxt leven te hebben bij jou. Wat vindt hij leuk, wat vindt hij niet leuk. Waar wordt hij blij van en wat vindt hij eng. Hoe ga je daarmee om en hoe begeleid je hem zo goed mogelijk in het samenleven? Daarvoor is het zaak om heel goed te kijken naar de hond en hem met maatwerk te ondersteunen.

Buitenlandse Hond InZicht adviseert en informeert over het samenleven met honden uit het buitenland. Door met elkaar in gesprek te gaan en ervaringen te delen, leer je van en met elkaar. Daar waar de vragen echt maatwerkadvies nodig hebben, verwijzen we door naar ons team van deskundige hondenprofessionals met ruime ervaring in het begeleiden van mensen en hun buitenlandse honden.

Ons team werkte mee aan het online magazine van Verhuisdieren.nl.

Een magazine vol informatie en verhalen over het samenleven met honden uit het buitenland.

Klik hier om naar het magazine te gaan.