Zomer. Vakantie. Ontspannen.

Lukt dat een beetje? Of ben je helemaal niet aan het vakantievieren, maar juist heel hard aan het werk?

Of heb je wel vakantie maar ben je superdruk? We hopen in ieder geval dat je een fijne zomerperiode hebt, hoe je deze ook invult!

Bij Buitenlandse Hond InZicht genieten we van de zomer met lekkere wandelingen in weer en wind. We combineren een vakantiegevoel met activiteiten. Want we hebben nog een hoop te doen als we al onze plannen uit willen voeren. Eén van die plannen betreft België. Daarover hieronder meer.

Veel leesplezier gewenst met Grenzeloze Hondenliefde van augustus 2021!

Buitenlandse hond in België

Met ons initiatief Buitenlandse Hond InZicht bereiken we ook onze zuiderburen in België. De hondenprofessionals volgen de lesdag Buitenlandse hond en eigenaren zijn in grote getalen lid van onze eigenarengroep op Facebook. Daar zijn we heel blij mee! We willen zoveel mogelijk mensen bereiken met een positief geluid over de hond uit het buitenland.

Teamuitbreiding met Belgische collega Alain Peeters

Om de hondenmensen in België zo goed mogelijk te kunnen adviseren hebben we een collega gezocht die bekend is met leven en werken met adoptie honden. Deze collega hebben we gevonden in Alain Peeters, De Hondenprofessor en Dierenflik. Alain vertelt in deze nieuwsbrief over zijn drijfveren in Waarom?Daarom!

Ebook speciaal voor Belgische hondenliefhebbers

Om de mensen in België zo goed mogelijk te informeren over het adopteren van een hond uit het buitenland, moesten we ons verdiepen in de Belgische wet- en regelgeving. Dat was direct de eerste klus voor Alain. Samen met Suze heeft hij ons informatieve Ebook aangevuld voor de Belgische markt. Daarnaast is de Nederlandse versie verbeterd.

Woon jij in België en wil je een hond uit het buitenland adopteren? Bekijk dan zeker ons Ebook speciaal voor België!

Waarom? Daarom!

Alain Peeters, ons nieuwe Kernteamlid stelt zich graag aan jullie voor:

“Meer dan vijftien jaar geleden adopteerde ik mijn eerste Podenco uit Spanje en … sindsdien is dit niet meer gestopt. Ik had reeds ervaring met de opvoeding van mijn twee Jack Russels, maar met het adopteren uit het buitenland ging er een hele nieuwe wereld open.

Ik kon niet alle honden adopteren, zodat ik samen met mijn vrouw naar Fuerteventura en Malaga ging om te helpen op de finca en in het opvangcentrum. Deze klusvakanties waren steeds leerrijk. Tevens merkte ik dat, wanneer ik met kandidaat-adoptanten sprak, vele vragen steeds terugkwamen.
Ondertussen vulde ik mijn ervaring aan met de kennis die ik opdeed tijdens de instructeurscursus bij hondenschool De Snuffel. Regelmatig volg ik workshops om mij verder in hondengedrag te verdiepen.

Op een gegeven ogenblik ontdekte ik het bestaan van Buitenlands Hond InZicht en dit initiatief leek mij ideaal om bij aan te sluiten om kandidaat-adoptanten te helpen bij het vermijden van de typische valkuilen tijdens het adoptieproces.

Ik kom op voor meer dierenwelzijn in het algemeen en het welzijn van buitenlandse honden in het bijzonder. Via deze weg probeer ik dit nog concreter te maken.”
Alain Peeters, De Hondenprofessor

Het trauma – door Suze

Een goede vriendin heeft al meerdere buitenlandse honden een huis geboden. 

Meestal kiest ze voor de wat oudere hond, iets wat ik enorm toejuich.

Na het verwerken van het verdriet rond het overlijden van de laatste hond besluit ze weer eens voorzichtig rond te gaan kijken. Ze treft een prachtige herder uit Spanje op haar pad. Hij komt naar Nederland en ze gaat naar de locatie waar hij verblijft.

Lees meer over dit verhaal...

Verhalen gevraagd!

Op onze Facebook pagina en op onze website delen we graag verhalen over jou en je buitenlandse viervoeter.

Laat het ons weten als je jouw verhaal wil delen.

We vinden het belangrijk dat mensen kunnen lezen over successen maar ook de worsteling waar we als eigenaar soms tegen aan lopen bij het adopteren van een buitenlandse hond.

Met vriendelijke groet,

Suze Steenbergen en Marleen van Baal
Initiatiefnemers Buitenlandse HondInzicht

P.S. Ken jij iemand die een buitenlandse hond wil adopteren? Stuur hem dan deze link naar ons Ebook toe, dan weet je zeker dat hij of zij goed geïnformeerd keuzes kan maken.

Like onze Facebookpagina De buitenlandse hond en blijf op de hoogte!

Samenleven met een buitenlandse hond, daar is veel over te delen! Word lid van onze Facebook ledengroep voor eigenaren Ik heb een buitenlandse hond.

Grenzeloze hondenliefde augustus 2021

You May Also Like