De feestdagen staan alweer voor de deur!

 

Wat vliegt de tijd: over twee weken duiken we de feestmaand alweer in. Voor ons gevoel is de zomer echt nog maar nèt voorbij. Herkennen jullie dat?

De maand december staat altijd bol van zaken die geregeld moeten worden. Reden genoeg om jullie in deze nieuwsbrief wat tips te geven zodat jullie dit mee kunnen nemen op de to do list.

Hond op de planning

December is een maand waarin altijd een hoop te regelen is, van het versieren van het huis, het kopen van cadeautjes en de planning wie, wat, waar en hoe.

Zeker nu corona nog steeds de gemoederen bezig houdt, zal het extra veel geregel vragen en wellicht ook stress. Het zal passen en meten worden binnen de toegestane regels en dat vraagt heel wat van ons aanpassingsvermogen.

Tussen al die drukte hebben we ook nog de zorg voor onze hond(en). Marleen van Baal schreef er een blog over: Wat doen we met de hond?

Vuurwerk: steun je hond

Angst voor knallen en vuurwerk is een logische angst. Het geluid komt onverwachts en is niet traceerbaar.

Kijk alleen maar hoe je zelf reageert als er plotseling een knal te horen is: je kunt niet anders dan schrikken. Dat wij ons vervolgens realiseren dat het vuurwerk is en we verder gaan met de orde van de dag, is het voor menig hond een bedreigende situatie.
Wil je jouw hond ‘vuurwerk-proof’ maken? Dan zul je daar eigenlijk in januari al mee moeten beginnen. Het vraagt namelijk veel trainen en een bewuste strategie afgestemd op het gedrag van je hond. Wat men er ook over beweert: een quick fix is er niet. Wat je in ieder geval nu al wel kunt doen is ‘er zijn voor je hond’. Zie je dat hij schrikt, geef hem dan tijd om te herstellen, dicht bij jou.

Onze partner CB-Doggy schreef een goed artikel over dit onderwerp en heeft een mooie aanbieding voor de lezers van deze nieuwsbrief!

CB-Doggy geeft 10% extra korting op bestellingen met actiecode: buitenlandsehond. Geldig tot en met 15 december 2021

Online minicursus Ttouch speciaal voor honden met vuurwerkangst en/of angst voor harde geluiden.

Ttouch4animals organiseert deze cursus waardoor jij jouw dier beter kan ondersteunen in de aanloop naar de jaarwisseling.

De cursus loopt van maandag 29 november t/m woensdag 8 december 2021. De live Zoomsessies zijn op donderdag 2 december en woensdag 8 december om 19.30. Na de cursus blijft de Facebookgroep nog twee weken open zodat je alles op je gemak nog eens na kunt kijken en/of vragen kunt stellen.

Een aanrader voor hond en eigenaar!

Samenleven met vuurwerkangst - door Suze

We adopteerden Bulka in 2010, we kenden haar al lang vanuit het asiel in Bosnië, maar het kostte even tijd voor ze daadwerkelijk bij ons kon komen wonen. Een geweldige hond was het, met een hart van goud, lief voor mens en dier. Ze was eigenlijk vrij makkelijk. Met uitzondering van één groot probleem; vuurwerk. Lees het verhaal verder...

Waarom? Daarom!

InZicht. Inzicht is dé sleutel naar de oplossing.

Als je samenleeft met je hond en je wordt geconfronteerd met gedrag of situaties die niet prettig zijn, is de kans groot dat je al snel niet meer weet wat je moet doen om het op te lossen. Doordat je midden in de situatie zit en zelf onderdeel ervan bent, kun je niet meer van een afstandje kijken en objectieve beslissing nemen. Als dan je omgeving ook nog allerlei tegenstrijdige adviezen geeft, wordt al snel te veel, te groot en zit je klem.

Daarom biedt ons team van Buitenlandse Hond InZicht InZicht sessies aan. Suze, Dunja en Thirza gaan met je in gesprek via Zoom en laten je jouw verhaal doen. Doordat jij alles vertelt, ontstaat er vanzelf ruimte in je hoofd. Het team luistert, vraagt door en voor je het weet sta je er niet meer middenin, maar kun je op een afstandje naar de situatie kijken. Dan lijkt het probleemgevend gedrag van je hond opeens een stuk minder heftig. Het team geeft je handvatten voor vervolgstappen, waarmee jij direct aan de slag kunt. Het is nadrukkelijk geen gedragsdeskundig advies, maar wel goede tips waardoor jij weet wat je kunt doen om samen met je hond weer een team te worden.

Lees meer over deze sessie op onze website!

Vooraankondiging: specialisatie opleiding Buitenlandse Hond InZicht

“Wat zou ik graag meer van jullie kennis hebben!”, “Kunnen jullie die kennis niet met ons delen?” Reacties en vragen in deze strekking krijgen we zeer regelmatig. Zeker als Suze haar lesdag over De Buitenlandse hond heeft gegeven of na een lezing voor hondenprofessionals.

Er blijkt grote behoefte aan meer achtergronden, inzichten en praktische ondersteuning. Daar komt begin 2022 het antwoord op!

Samen met ons kernteam ontwikkelen we op dit moment een onwijs mooie praktijkgerichte specialisatie voor iedereen die met honden uit het buitenland werkt. Wil jij op de hoogte blijven van deze opleiding? Mail dan naar buitenlandsehond@gmail.com. Overweeg je nu al deze opleiding volgend jaar te gaan volgen? Start dan gelijk goed en meld je aan voor de voorbereidende lesdag De Buitenlandse hond op 20 november aanstaande. Kosten 95,00 incl btw. De dag is online van 10 tot 16 uur. Klik hier om je aan te melden.

Tot slotte

Heb je vragen over de inhoud van deze Grenzeloze Hondenliefde? Wil je een InZicht sessie afspreken? Wil je op de hoogte blijven van de opleiding? Mail dan naar buitenlandsehond@gmail.com

Met vriendelijke groet,

Suze Steenbergen en Marleen van Baal
Initiatiefnemers Buitenlandse HondInzicht

P.S. Ken jij iemand die een buitenlandse hond wil adopteren? Stuur hem dan deze link naar ons Ebook toe, dan weet je zeker dat hij of zij goed geïnformeerd keuzes kan maken.

Like onze Facebookpagina De buitenlandse hond en blijf op de hoogte!

Samenleven met een buitenlandse hond, daar is veel over te delen! Word lid van onze Facebook ledengroep voor eigenaren Ik heb een buitenlandse hond.

Grenzeloze hondenliefde november 2021

You May Also Like