De eerste nieuwsbrief!

Beste Buitenlandse hondenvriend,

De eerste maandelijkse nieuwsbrief van Buitenlandse Hond InZicht staat nu voor je. Van harte welkom! Leuk dat je je hebt aangemeld!

Wie zijn wij?

Buitenlandse Hond InZicht is een initiatief van ons: Suze Steenbergen en Marleen van Baal. Sinds 2011 werken wij samen en hebben als gemeenschappelijke passie het welzijn voor dieren. We hebben ieder van ons eigen activiteiten rondom die passie, maar met Buitenlandse Hond InZicht hebben we nadrukkelijk de handen ineen geslagen. We bouwen aan een sterk bedrijf waarin zowel de eigenaar als de professional heldere, eerlijke informatie krijgt over het leven van en met honden uit het buitenland.

Dat doen we niet alleen.

We hebben een missie met een heldere visie waarmee we het komende jaar ons initiatief gaan vormgeven. Dat doen we op verschillende manieren en krijgen daar fantastische hulp bij van een geweldig team! Het beheer van onze Facebookpagina De Buitenlandse hond en de Facebookgroep Ik heb een buitenlandse hond wordt ondersteund door Dunja Logozar en Thirza Thaens. Daarnaast hebben we een kernteam van gedragsdeskundigen die ons adviseren en zo goed mogelijk meedenken met alle vragen die in de groep gesteld worden: Michel Berendsen, Nina van Tilbeurgh, Ingrid Timmermans, Kirsten van Gaalen- Jeelof en Daniëlle Post.

Waarom? Daarom!

In elke nieuwsbrief komt er een teamlid van Buitenlandse Hond InZicht aan het woord om kort en krachtig te vertellen over zijn of haar reden om zich in te zetten voor het welzijn van honden in en uit het buitenland. We trappen af met onszelf.

Suze Steenbergen:

Mijn missie is ‘gelukkige honden’, waar dan ook. Ik ben opgegroeid met eigen honden, maar ook honden die tijdelijk onderdak nodig hadden waren bij ons welkom in ons gezin. De dierenliefde is er echt met de paplepel ingegoten. Na jaren actief te zijn geweest in Nederlandse opvangcentra kwam ik in 2000 in aanraking met buitenlandse zwerfhonden. Sinds 2006 draait mijn leven volledig om de onfortuinlijke viervoeters in het buitenland. Ik hoop met ons initiatief meer begrip te kweken voor de belevingswereld van de buitenlandse hond. Ik hou oneindig veel van honden en de buitenlandse hond heeft de grootste plek in mijn hondenhart veroverd, daarom doe ik wat ik doe!

Marleen van Baal:

Mijn hondenwerk begon ooit in het dierenasiel. Op mijn 18 e verzorgde ik honden waar we de geschiedenis vaak niet van wisten. Geweldige honden die om uiteenlopende reden op zoek waren naar een nieuw thuis waar zij écht welkom waren. Daar ontstond mijn liefde voor de ‘ontheemde hond’. Toen ik in 2011 Suze ontmoette ging er een wereld voor me open rondom de buitenlandse hond. Ook deze honden zoeken een plek waar zij welkom zijn. Of dit nu is in een goede opvang in het land van herkomst of bij nieuwe eigenaren, voor mij geldt dat elke hond recht heeft op een bestaan waarin zijn welzijn gewaarborgd is. Dat is wat ik hoop te bereiken met Buitenlandse Hond InZicht. Dat is mijn ‘daarom’!

En waarom Buitenlandse Hond InZicht?

Zonder te ontkennen dat er veel misstanden zijn in de wereld van en de dynamiek rondom de buitenlandse hond, willen we inzicht geven in de positieve kant van het samenleven met de hond uit het buitenland. Inzicht in de belevingswereld van hond met informatie voor de baas en de professional, om zo een realistisch beeld te bieden. Door te informeren over feiten en fabels en daarmee de toekomst nog mooier te maken voor deze honden.

Hoe herken je een betrouwbare stichting?

Deze vraag staat met stip op nummer één bij mensen die overwegen een hond uit het buitenland te adopteren. Het is een goede vraag met een complex antwoord. Je kunt zeggen dat het goed moet voelen, dat de contactpersonen deskundig over moeten komen, maar dan nog is de keuze enorm.
Om mensen te informeren en hun te ondersteunen bij het maken van een keuze hebben we een beslis-document gemaakt met onze visie over een betrouwbare stichting. Klik op deze link: Hoe adopteer ik een buitenlandse hond?

Grenzeloos verliefd: Sjakie alias krokodil

Elke maand zetten we een geweldige hond in het zonnetje. 

Deze maand is dat Sjakie. Sjakie komt uit Bosnië en heeft één grote liefde in zijn leven en dat is Suze. Hij tolereert andere mensen, tenminste… een paar en voor de rest negeert hij ze. Tenzij je te dicht in zijn buurt komt óf in de buurt van Suze.

Dan verandert deze kleine man van nog geen 6 kilo in een heuse krokodil. Suze weet precies waar zijn grenzen liggen en managet Sjakie al 10 jaar, na zijn adoptie in 2010 vrijwel zorgeloos door het leven. Lees hier het verhaal van Sjakie.

Laat je informeren!

We weten vaak weinig van de honden die uit het buitenland komen. Informatie die bij de adoptie meekomt, is vaak summier en gericht op de ene hond. Maar hoe leven de honden daar? Hoe komen ze naar Nederland? Hoe werken de diverse stichtingen? Wij, Suze en Marleen, verzorgen meerdere keren per jaar de online lesdag De Buitenlandse hond. Deze lesdag is bedoeld voor iedereen die met honden werkt, maar als je als eigenaar interesse hebt in fabels en feiten rondom de buitenlandse hond is deze lesdag zeer de moeite waard. Kosten € 95,00, meer informatie en aanmelden kan via deze link.

Facebook

Op Facebook informeren wij iedereen die geïnteresseerd is in honden uit het buitenland via onze Facebookpagina De Buitenlandse hond. Klik hier om de pagina te bekijken en als je er toch bent: klik dan gelijk ook even op ‘Vind ik leuk’ dan komen onze berichten op jouw tijdlijn. Wil jij andere eigenaren van buitenlandse honden leren kennen? Word dan lid van onze ledengroep ‘Ik heb een buitenlandse hond’! Je kunt daar je verhaal kwijt, vragen stellen, meedenken met de vragen van andere leden en het beheerteam deelt verhalen en tips. We waken over de goede sfeer in de groep dus het is ook nog eens gezellig om lid te zijn!

Dit is de eerste nieuwbrief van 2021.

Elke maand rond de 15 e verschijnen wij weer in je mailbox. Maar uiteraard hopen we je al eerder online te ontmoeten!

Hartelijke groet,
Suze Steenbergen & Marleen van Baal

P.S. Leuk om te weten:

Het logo van Buitenlandse Hond InZicht is Emma, de Griekse schone van Suze en Fred Steenbergen.

Emma stond model voor “De Aarzelende Afwachter”, één van de Hersenwerk types uit het boek Hersenwerk voor honden. Zoveel meer dan een spelletje!

Grenzeloze hondenliefde januari 2021

You May Also Like