Geslaagd, of niet...

De afgelopen periode werd ik opgeslokt door het project in Kosovo via Animals Kosovo. Samen met Piet en Franca ben ik gevraagd ambassadeur te zijn voor deze geweldige stichting. En het stopt niet bij een beetje mooi zitten wezen, het vraagt een hoop inspanning. Maar dat doe ik met liefde. We hopen dat het project een groot succes gaat worden de komende tijd.

Naast de activiteiten voor Kosovo draait onze shop volop om zoveel mogelijk geld op te halen voor alle geweldige goede doelen, er zijn zoveel hulpvragen en we zijn slecht in nee zeggen! Dus ook dat vraagt veel tijd en inspanning.

Dat is dan ook de reden dat de nieuwsbrief ietsje kariger is dan normaal, vergeef het mij maar, het was voor een goed doel 😉

Ps. Het is zo mooi om al die berichten voorbij te zien komen van jongeren die zijn geslaagd voor hun examen. Ook via deze weg van harte gefeliciteerd! Voor iedereen die nog een herkansing tegemoet gaat; veel succes! Voor iedereen die het echt niet gehaald heeft; balen! Op naar een beter jaar.

Een interview in LosVast!

Ik werd onlangs benaderd door de redactie van LosVast met de vraag of ik mee wilde werken aan een artikel gekoppeld aan het thema “hondenmensen”.

Ze vonden mij bij uitstek een hondenmens, dat vind ik zelf eigenlijk ook wel. Het is een prachtig interview geworden waar ik ontzettend blij mee ben. (klik hier voor het volledige interview)

Online sessies


Er is weer wat ruimte in het plannen van een online sessie met ons.

Tijdens een sessie bespreken we waar je tegenaan loopt als eigenaar van een buitenlandse herplaatser en kijken samen naar mogelijke vervolgstappen, oplossingen en een fijnere manier van samenleven.

De sessies vinden doordeweeks overdag plaats en worden gepland in overleg. Mocht je interesse hebben, stuur dan een mail naar buitenlandsehond@gmail.com.
Liefs van het team!

Hebben jullie iets gemist?

Op de pagina stonden deze maand een aantal leuke posts, de moeite waard om terug te lezen.

Adopteer een hond en boost je zintuigen!

Een prachtige ervaring

Kiezen voor een ander

Is het goed voor mijn hond als ik naar de hondenschool ga?

Die vraag werd onlangs gesteld tijdens één van de online sessies, een vraag die niet zomaar te beantwoorden is.
We blijven er op hameren: het is altijd maatwerk!

Een cursus bij de hondenschool kan ontzettend goed zijn voor band tussen hond en baas en de samenwerking een boost geven. Maar als de hond er nog niet klaar voor is kan het ook minder positief uitpakken.

Maak in ieder geval niet te snel na adoptie de stap om lessen te gaan volgen. Laat de hond eerst maar eens wennen aan al het nieuws in zijn leven.

Daarnaast is het heel erg belangrijk te kiezen voor een hondenschool die werkt op een welzijnsgerichte wijze met oog voor het individu. Dat klinkt wollig, waar het op neerkomt is dat ze niet alle honden over één kam scheren. Liefst werken in kleine groepjes of individueel en echt kijken wat het doet met de hond tijdens zo’n les. Ervaring met buitenlandse herplaatsers is een pré!

Als de druk te hoog is voor de hond tijdens de lessen, kijk dan of het goed is om even een pauze te nemen van de lessen. Overleg hierover ook met de hondenprofessional waar je de lessen volgt.

Twijfel je of zoek je een passende hondenschool of begeleiding? Laat het ons weten, we denken graag met je mee!

 

Heb je ons boek al?

“Fan-tástisch boek - heel inspirerend, leerrijk en ontroerend”
Die reactie kregen we afgelopen week van een lezer van ons boek.
Dat doet ons goed! Ons doel is informeren, delen van ervaringen en zorgen voor gelukkige honden en eigenaren.

Het is echt een aanrader, er zijn al zoveel mensen die blij zijn met de informatie in het boek. Dus geef het jezelf of een andere hondeneigenaar cadeau.
50% van de opbrengst gaat ook nog eens naar goede doelen, dus je helpt ook andere dieren met de aanschaf

Klik hier voor meer informatie over de inhoud en om te bestellen.

Met vriendelijke groet,

Suze Steenbergen
Buitenlandse HondInzicht

P.S. Ken jij iemand die een buitenlandse hond wil adopteren? Stuur hem dan deze link naar ons Ebook toe, dan weet je zeker dat hij of zij goed geïnformeerd keuzes kan maken.

Like onze Facebookpagina De buitenlandse hond en blijf op de hoogte!

Samenleven met een buitenlandse hond, daar is veel over te delen! Word lid van onze Facebook ledengroep voor eigenaren Ik heb een buitenlandse hond.

Nieuwsbrief juni 2024

You May Also Like