Op vakantie!

De vakantie staat voor velen voor de deur. Of je nu thuis blijft of weg gaat, je hond wordt erbij betrokken.

Daarom in deze Grenzeloze hondenliefde alle aandacht voor het thema vakantie. Tips, mooie verhalen en een vakantie leesboek actie.

We wensen je een mooie start van de zomervakantie!

Grenzeloos verliefd, een tweeluik

Ilona schrijft geweldige verhalen over het leven met haar bijzonder communicatieve adoptiehond Lykos in onze Facebookgroep voor eigenaren. We hebben haar gevraagd om deze maand haar verhaal te delen voor ons item Grenzeloos verliefd. Dat wilde ze graag, alleen was er zoveel te vertellen dat we er maar een tweeluik van gemaakt hebben. Dus deze maand deel 1 en volgende maand deel 2. Heerlijk leesvoer voor de zomer!

"Mijn hele leven heb ik honden gehad. Als ik terugkijk waren het altijd “Tweede Kansjes”, of derde, of vierde… maar altijd honden die een kans nodig hadden. Die MIJ nodig hadden. Tenminste, zo voelde het. We hadden al een hond, Dinges. En Dinges was de hele wereld voor me.

Toen, op een dag, komt mijn dochter: “mama, er is een hondje in Griekenland wat ons echt nodig heeft. Hij is gedumpt, hij heeft geen ouders en hij zoekt ons”. Hij was een bolletje ellende, te mager, heel bang, onzeker en vies. En ik was om. Hij heette toen nog Fino, bij ons werd hij Lykos. Omdat hij zo klein en bang was. In het Grieks betekent Lykos “wolf” dus wij dachten dat als iets hem zou helpen, dat dan toch vooral een stoere naam zou zijn." Lees verder...

 

Op vakantie? Doe normaal!

Heerlijk vooruitzicht: de vakantie komt eraan. Maar hoe leuk we het ook vinden, het levert ook vaak de nodige stress op.

Bij ons en daarmee ook bij onze honden. Marleen schreef er een blog over.

"De zomervakantie komt eraan en grote kans dat jij al met één been op je vakantiestemming staat. Reserveringen, routes, bezienswaardigheden en uiteraard bedenken wat je meeneemt en thuislaat aan kleding en nuttige zaken. De voorbereidingen zijn in volle gang, zeker in je hoofd" Klik hier om verder te lezen.

Dierenleed op vakantie

Je bent in het buitenland en het zien van de zwerfdieren maakt je verdrietig. Je wil wat doen, maar wat?

Eigenlijk sta je al 1-0 achter als vakantieganger als je overvallen wordt door dierenleed. Je reageert impulsief en dat is niet altijd handig. Het beste is om je goed voor te bereiden. Bekijk de lokale situatie vóórdat ja op vakantie gaat. Dan weet je wat je kunt verwachten en je kunt dat zelfs al informatie inwinnen over dierenartsen en opvang bij jouw vakantiebestemming.

Maar wat als je toch opeens onverwacht middenin dierenleed zit?
- Keur een nare omgang met dieren af! Spreek je afschuw uit bij lokale bevolking, bij de reisorganisator en eigenaar en personeel van je vakantiebestemming.
- Leg uit dat respect het minste is dat men dieren kan geven en dat dit niks kost.
- Is een dier gewond? Vraag om informatie over dierenartsen en lokale organisaties aan de reisleider, het hotelpersoneel of het toeristenbureau.
- Neem een gewond dier mee naar een vriendelijke en betrouwbare dierenarts in de buurt is die bereid is te helpen.
- Wil je dieren voer geven? Doe dat dan op een plek waar andere mensen geen overlast kunnen ervaren. Niet iedereen is blij met rondscharrelende zwerfdieren.
- Bespreek je zorgen met mede-toeristen.
- Draag jouw opgedane kennis over het dierenleed én over goede dierenartsen en opvang over aan nieuwe bezoekers waarvan je ziet dat ze zich ook om de dieren bekommeren.
- Bedenk dat soms een ogenschijnlijk thuisloos dier wel degelijk een eigenaar heeft. Het is in veel landen vrij normaal om je dieren overdag buiten te laten lopen.
- Wil je structureel helpen? Bezoek dan een lokaal asiel. Kijk goed hoe de dieren er aan toe zijn en of de zorg goed is. Deel je ervaringen aan mede toeristen en in je netwerk als je weer thuis bent.
- Donaties aan goede asielen zijn altijd welkom!

Belangrijk: Neem dieren nooit zomaar mee naar huis. Onderzoek eerst of het dier geen eigenaar heeft. Besluit je het dier te adopteren, zul je alle papieren en vaccinaties in orde moeten hebben voordat je de landsgrens overgaat. De wettelijke eisen hiervoor zijn streng dus laat je goed informeren.

Wil je geen dierenleed op vakantie? Kies dan voor een bestemming zonder zwerfdieren met dieren die leven onder prima omstandigheden.

Magazine De Buitenlandse hond

Wij zijn trots!

Dat we als team wederom een bijdrage mochten leveren aan de tweede editie van het magazine De buitenlandse hond van Verhuisdieren.nl.

Het magazine staat weer bomvol interessante artikelen, tips, ervaringsverhalen en adviezen over het samenleven met je adoptiehond. Je kunt het blad downloaden via deze link.

Samen touren - Dimphy Luitwieler

Dimphy maakte een avontuurlijke reis door Nederland met haar Spaanse Dora.

Zo'n plakhond, zo één die altijd bij je wil zijn. Zo één is Dora, onze Bodeguero kruising uit Spanje. Ze gaat zoveel mogelijk overal mee naar toe, dus ook toen er een weekend Nederland doorkruisen op de planning stond.

Na een laatste rondje over ons strand, vertrokken we, bepakt en bezakt, met de bus naar het treinstation in Middelburg, een halfuur reizen. Dora zat blij naar buiten te kijken, en we kregen al complimenten over hoe braaf ze was. Lees verder

Lekker lezen op vakantie

Polar reisde met haar mensen door heel Europa, nadat ze in Estland uit een asiel werd geadopteerd. Met de camper door Zuid Europa, lange wandel- en kampeertochten in Noorwegen en ook in Nederland draait ze haar poot niet meer om voor een kanotocht.

Naast dit fysieke reizen was het leven van Polar en haar mensen ook een reis voor henzelf. Polar kampte met een pittige angststoornis en dat maakte het vinden van balans in het dagelijks leven een stevige uitdaging.

Hun verhaal lees je terug in het boek Lieve hond, wat doe je met me. In dit boek worden hondenmensen geïnterviewd over hun liefde voor honden en hoe honden hun leven hebben veranderd. Vijftien verhalen met meer dan 75 zwartwit foto's maakt Lieve hond een ultiem vakantieboek!

Bestel 'm nu met de kortingscode VAKANTIE.
Je betaalt geen verzendkosten en je krijgt vier ansichtkaarten uit de fotoshoot van Lieve hond cadeau. De actie duurt tot 15 juli 2022.

Met vriendelijke groet,

Suze Steenbergen en Marleen van Baal
Initiatiefnemers Buitenlandse HondInzicht

P.S. Ken jij iemand die een buitenlandse hond wil adopteren? Stuur hem dan deze link naar ons Ebook toe, dan weet je zeker dat hij of zij goed geïnformeerd keuzes kan maken.

Like onze Facebookpagina De buitenlandse hond en blijf op de hoogte!

Samenleven met een buitenlandse hond, daar is veel over te delen! Word lid van onze Facebook ledengroep voor eigenaren Ik heb een buitenlandse hond.

Nieuwsbrief juni 2022

You May Also Like