Kwakkelzomer

We hebben de term al vaak gehoord de afgelopen weken; kwakkelzomer. Toch zijn wij er blij mee, liever dit dan kokend hete dagen. Onze honden genieten van het weer, hier en daar een bui vraagt om lekker bankhangen, als het is opgeklaard een lekker fris rondje.

Plonzen in de modder is de hobby van Princes, één van de honden van Suze. Dus die kan haar lol op na een regenbui. Overigens verzet ze geen stap als het regent, als de deur opengaat en Princes ziet dat het niet droog is, draait ze om en gaat ze naar bed. Hebben jullie ook van die types?

Vertel ons jouw vakantieverhaal!

Ben jij deze zomer op vakantie geweest met jouw hond? Hoe is dat gegaan? Zou je dat met ons willen delen?

Of heb je bewust gekozen om niet op vakantie te gaan of heb je oppas geregeld? Plaats jouw verhaal met foto in onze Facebookgroep "Ik heb een buitenlandse hond".

Jouw ervaringen inspireren andere eigenaren en zo leren we van en met elkaar!

Als je het leuk vindt om jouw vakantieverhaal te delen in de volgende nieuwsbrief, stuur deze dan naar buitenlandsehond@gmail.com.

Ps. op de foto Marleen en haar Franka in Oostenrijk in 2015.

 

BOEK-BOEK-BOEK!

Dat is het enige waar Suze en Marleen nog aan kunnen denken. En over kunnen praten. En over kunnen dromen. Een boek schrijven is niet alleen het schrijfwerk maar ook nadenken, structureren, kiezen en heel veel samen sparren. Maar hé… het wordt wel súpergaaf!

Wat kun je verwachten? Naast informatieve teksten, ook interviews die raken, glasheldere tips, helpende inzichten en prachtige foto’s van geweldig mooie, lieve en bijzondere honden. Vanaf 15 september aanstaande kun je jouw boek reserveren. Volgende maand geven we je weer een update!

Een snelle oplossing voor grote problemen.

We krijgen regelmatig hulpvragen van eigenaren. Het gaat vaak over zaken waar we met wat tips best in kunnen ondersteunen. Dat doen we graag tijdens de online InZicht sessies.

Echter komen er op regelmatige hulpvragen voorbij met betrekking tot probleem gevend gedrag, waarbij er meer nodig is dan een paar tips. Dan is er echt begeleiding aan huis nodig.

We snappen dat het teleurstellend kan zijn voor eigenaren die hun hoop vestigen op ons, toch willen we de verwachtingen wat temperen. We kunnen meedenken, meekijken, meevoelen, maar we kunnen niet alle problemen voor je oplossen. Het vraagt een gedegen plan van aanpak, waar je samen met de hond en een goede begeleiding aan huis mee aan de slag gaat.

Dat kost geduld, energie, tijd en geld. We begrijpen dat het niet is wat je hoopte. Toch verdient de hond jouw inspanning en inzicht, de hond heeft geen keuze. We begrijpen ook dat als je het niet meer ziet zitten je kijkt naar een andere oplossing, verlies daarbij echter niet de hond uit het oog. Ook hier heeft de hond geen keuze.

Wil je bij ons een sessie plannen? Dat kan! Er gingen je al veel tevreden eigenaren voor.

De Buitenlandse hond zoekt jou!

De opleiding is vorig jaar september van start gegaan. Een aantal cursisten zijn aangekomen bij een heel belangrijk onderdeel van de opleiding; casussen.

Het is prachtig om te zien dat de informatie vanuit de opleiding echt is doorgedrongen tot de cursisten, want dat betekent dat we in de toekomst meer professionals hebben waar wij met een gerust hart naar kunnen doorverwijzen.

We hebben echter meer mensen nodig door het hele land, we krijgen zoveel hulpvragen en er is te weinig aanbod van professionals die de buitenlandse herplaatser echt goed kunnen begeleiden. Het vraagt namelijk kennis van achtergrond en dat ontbreekt regelmatig. De honden uit het buitenland krijgen geen of onvoldoende aandacht in de reguliere opleidingen, precies waarom wij een aanvullende specialisatie hebben opgezet.

Ben jij professional en wil jij toegevoegd worden aan ons lijstje van adressen waar wij aan kunnen doorverwijzen? Laat het ons weten, dan gaan we in gesprek om te zien of de opleiding bij je past.

Meer info over de specialisatie kun je vinden op onze website.

Foto van de maand: Sevgi van Claudia Nijdam

Vakantiefoto: Luna en Regnier kamperen samen in Noorwegen

Vergroot je kennis over honden uit het buitenland 

Heb je een hond uit het buitenland geadopteerd of overweeg je dat te doen? Duik dan eens de diepte in. Leer over het leven, de achtergronden en de logica van gedrag of reacties van buitenlandse herplaatsers. Suze verzorgt na de zomer weer de lesdag De buitenlandse hond.

Van 10 tot 15 uur, online
Kosten € 95,00 waarvan de helft naar goede dierendoelen gaat
Data: zaterdag 30 september / woensdag 11 oktober / zaterdag 16 december

Klik hier om je aan te melden: https://buitenlandsehondinzicht.nl/lesdag-buitenlandse-hond/

Wil je dat we op locatie komen? Dan kan ook, stuur ons gerust een mail voor overleg.

Bartje van Marleen was op vakantie bij Suze!

Met vriendelijke groet,

Suze Steenbergen en Marleen van Baal
Initiatiefnemers Buitenlandse HondInzicht

P.S. Ken jij iemand die een buitenlandse hond wil adopteren? Stuur hem dan deze link naar ons Ebook toe, dan weet je zeker dat hij of zij goed geïnformeerd keuzes kan maken.

Like onze Facebookpagina De buitenlandse hond en blijf op de hoogte!

Samenleven met een buitenlandse hond, daar is veel over te delen! Word lid van onze Facebook ledengroep voor eigenaren Ik heb een buitenlandse hond.

Nieuwsbrief augustus 2023

You May Also Like