Een nieuw jaar ligt voor ons.

Had jij eind vorig jaar voornemens? Hoe staat het er nu mee? Heb je ze nog of hangen ze al in de hoogste boom? Wij hopen natuurlijk dat al je plannen en dromen uit zullen komen dit jaar. We wensen je een prachtig 2022 met heel veel hondenliefde en vooral heel veel grenzeloze hondenliefde!

Terug bij af - door Helen de Wolf

Dit verhaal werd 10 januari jl. in onze eigenaren groep geplaatst, hartverscheurend voor hond en baasjes.

Lieve Kevin, helemaal terug bij af na dat vreselijke vuurwerk.

Hij wil geen stap meer buiten zetten. Hij trekt zich laatste dagen ook meer terug. Komt niet meer bij ons op bed slapen maar slaapt alleen in de woonkamer in zijn mand. Komt soms even kijken maar gaat dan meteen weer terug naar zijn veilige mand. Lees hier meer.

Vuurwerkangst? Dit is het moment!

Nu heb je misschien het gevoel dat oud en nieuw gelukkig weer achter jullie ligt, maar voor je het weet is het alweer zo ver. Ons advies: Onderneem actie voor aankomende keer.

Of het nu een goede training onder begeleiding van een trainer, therapeut of coach is, of dat je in overleg gaat met je dierenarts over ondersteuning, of dat je nu op zoek gaat naar een vuurwerkvrije plek, dit is echt het moment. Wacht er niet mee, maar zorg dat je de tijd hebt om samen naar die periode toe te leven. Leer hoe jij je hond kunt helpen, hoe je het minder traumatisch kunt maken.

Wil je advies over de te nemen stappen? Stuur ons dan gerust een email! Je kunt ons bereiken via buitenlandsehond@gmail.com

We hopen dan dat jouw hond net zo lekker slaapt met oud en nieuw als onze Emma.

Lesdag De Buitenlandse hond

Elke hond is eerst en vooral hond. En alle honden verdienen onze liefde, aandacht en begrip zonder enige voorwaardelijkheid. Toch is dat ‘begrip hebben’ voor een buitenlandse herplaatser soms lastig. Je weet niets of weinig over zijn achtergronden, je hebt geen beeld bij het leven uit zijn land van herkomst. Dat roept vaak vragen op en is een bodem voor twijfels.
Op zaterdag 12 februari verzorgen wij, Suze Steenbergen en Marleen van Baal, de lesdag De Buitenlandse hond. Dit is een dag van 10 tot 16 uur, online via Zoom, waarin we je meenemen in alle ‘ins & outs’ rondom de buitenlandse herplaatshond. Via deze link kom je bij meer informatie en kun je je aanmelden. De lesdag kost E 95,00 incl btw.

Met korting je hond in de kijker

Jullie hebben de primeur! Photo Class Dogs is een geweldig leuke en leerzame online cursus over honden fotograferen met je smartphone. TV Dierenarts Piet Hellemans en National Geographic fotograaf Jeroen Swolfs nemen je in negen modules mee in alle facetten en dat doen ze op een leuke toegankelijke manier.

Alles is gefilmd, dus je krijgt bij de uitleg ook gelijk letterlijk beeld bij de theorie.

De cursus kost E 9,95, maar jullie krijgen maar liefst 20% korting!

  • Ga naar https://www.photoclass.nl/dogs/
  • Koop de cursus
  • Vul al je gegevens in
  • Klik boven de button Afrekenen op de vraag ‘Heb je een kortingscode?’
  • Vul de kortingscode BuitenLandseHond in
  • Vink het vinkje aan en je korting wordt van het eindbedrag afgehaald.

Klik op de foto voor het leuke filmpje van Piet en Jeroen!

Een verhaal - door Shayra Bosveld

In onze groep voor eigenaren worden dagelijks verhalen, ervaringen, hoogte- en dieptepunten geplaatst. De afgelopen maand lazen we het bericht van Shayra en vroegen haar of we die met jullie mochten delen. Dat mocht, en daar zijn we heel blij mee. Want het is een verhaal, wat voor velen herkenbaar is!

"Ik wil even van mij afschrijven, maar geen zorgen, ik eindig wel in een positieve noot.

Soms zakt de moed mij in de schoenen, zoals gisteravond: ik en Scotty waren nog maar een paar stappen buiten en plotseling begint hij in de wilde weg te blaffen, misschien dat er aan de andere kant van de straat iemand in het donker overstak maar die is dan al niet meer te zien. Scotty kan het niet loslaten en blijft blaffen. Toch lopen we maar verder want ik ben moe en hij moet toch echt nog even zijn behoeftes doen voordat we gaan slapen… Maar dan komt er iemand onze kant opgelopen, dus weer complete paniek waar Scotty zich niet overheen kan zetten zelfs als de persoon alweer ver uit beeld is. Ik kan hem niet meer bereiken, zoveel met hem geoefend en getraind het afgelopen jaar, maar we lijken helemaal terug bij af. Ondertussen had ik allang weer besloten dat we terug zouden keren naar huis, maar ik krijg hem niet mee. Het lijkt wel alsof hij constant een onzichtbare vijand aan het bevechten is en alle prikkels die voorbij komen maar gewoon bijkomende zaken zijn waar ook tegenaan geblaft moet worden. Ik besta niet meer. Niks werkt.

Twee vervelende puberende jongens komen op de fiets voorbij, die lachend en schreeuwend terug gaan ‘blaffen’ naar Scotty. Nu is niet alleen Scotty boos, maar ik ook. En in mijn eigen blinde paniek schreeuw ik om 23:30 over straat: “HOU JE BEK!” Niet tegen mijn bange hondje, maar tegen die twee rotkinderen. Ik schrik van mezelf, maar zelfs dat hoort Scotty niet en de jongens op de fiets ook niet, die zijn alweer voorbij. Teleurstelling en schaamte overweldigd me, in de stille straat waar ik alleen maar kan bedenken dat ál mijn buren mij nu hebben horen schreeuwen en vast denken dat ik één of andere dierenbeul ben die tegen mijn hond gaat staan schreeuwen, terwijl ik juist voor hem op probeerde te komen. In principe blafte ik met hem mee, we zijn tenslotte een team toch?

Laatste stukje rennen we samen naar huis, want het begint te regenen en dat is voor Scotty toch letterlijk de ‘druppel’ in de emmer die al is overgelopen maar waarvan hij weet dat het thuis weer leeg mag lopen. Ik juich zachtjes tegen hem in de hal: “We zijn weer thuis lieffie!” En zodra ik de voordeur op slot draai voor de nacht, stromen de tranen over mijn wangen. Even betwijfel ik alles aan mezelf. Alhoewel ik mezelf sterk probeerde te houden op straat, stort dat met het sluiten van de voordeur compleet in, maar Scotty blijft alert. Ook nog in de slaapkamer staat hij in gestresste stand met z’n kop omhoog in de leegte staren en ‘binnensmondse’ blafjes naar buiten werken. Dit duurt ongeveer een uur, waarin ik met mijn moeder bel en een brownie bak (als medicijn tegen mijn eigen emotionele toestand). Wanneer ik zelf ook weer rustig ben en in bed ga liggen, kruipt hij tegen mij aan en valt hij in mijn armen in slaap.

De volgende ochtend worden we allebei laat wakker, ik met hoofdpijn maar na een stukje zelfgebakken brownie als ontbijt besluit ik er toch maar het beste van te maken. Na onze ochtendwandeling kan ik alweer bijna janken, maar deze keer van geluk en trots. Op de één of andere manier hield ik mijn hoofd omhoog, mijn ademhaling rustig, mijn stem vrolijk, Scotty mag overal snuffelen zolang als hij wilt en hij komt regelmatig bij mij checken. De stress van de vorige avond is gedaald en ik ‘besta’ weer. We bekijken vanaf een afstandje enge prikkels en dit doet hij super goed.

Plotseling is het enorme trots die mij overweldigd, trots op Scotty maar toch ook wel een beetje op mezelf. Op ons beiden.
Opnieuw ben ik eraan herinnerd hoe waardevol onze band is en dat een slechte dag, echt niet gelijk staat aan een verloren jaar van het opbouwen daarvan. En dat geeft mij toch weer een beetje hoop en moed om verder te gaan.

Ik wilde dit delen, omdat er misschien toch vaak alleen maar over de trotse en mooie momenten wordt gepraat, en om een beetje moed en hoop te geven als je je zelf even niet zo trots voelt."

Met vriendelijke groet,

Suze Steenbergen en Marleen van Baal
Initiatiefnemers Buitenlandse HondInzicht

P.S. Ken jij iemand die een buitenlandse hond wil adopteren? Stuur hem dan deze link naar ons Ebook toe, dan weet je zeker dat hij of zij goed geïnformeerd keuzes kan maken.

Like onze Facebookpagina De buitenlandse hond en blijf op de hoogte!

Samenleven met een buitenlandse hond, daar is veel over te delen! Word lid van onze Facebook ledengroep voor eigenaren Ik heb een buitenlandse hond.

Nieuwsbrief Januari 2022

You May Also Like