Beste lezer,

Heb jij onze website al bezocht? En..en..?? We zijn heel benieuwd wat jullie ervan vinden!

Website

Op 4 april, heel toepasselijk op Wereldzwerfdierendag, ging onze website online. Niet alleen een site om te vertellen wat we doen, maar ook om iedereen die meer wil weten over het leven met een hond uit het buitenland eerlijke informatie te geven. Naast het Ebook dat je helpt bij alle stappen rondom adoptie, hebben we ook zeer uitgebreide antwoorden op de meest gestelde vragen. Dus pak een kop koffie of thee en ga eens lekker struinen op onze site: Buitenlandse Hond InZicht

Filmpje

Ons logo is gemaakt door Jeroen van Rossum van Yaroon’s Cartoons. Griekse Emma stond model met haar vrolijke snoet. Het logo straalt perfect uit waar wij voor staan: Grenzeloze hondenliefde. Elke hond verdient een fijn hondenleven, een veilige plek, liefde en respect. Dit laat zich niet beperken door landsgrenzen; een hond is om van te houden, waar hij ook geboren is. In dit filmpje zie je stap voor stap de opbouw van het logo en tussendoor heerlijke beelden van blije honden war grenzeloos veel van gehouden wordt! Klik hier voor onze missie.

Online Magazine Verhuisdieren

Op Wereldzwerfdierendag kwam het prachtige glossy magazine De buitenlandse hond van Verhuisdieren.nl uit. Wat een feest om te lezen én om te bekijken, want naast heel veel informatie en verhalen staan er ook prachtige foto’s in. Het magazine kun je downloaden.

Ons team heeft meegewerkt aan de inhoud van deze glossy, dus zijn we extra trots op het resultaat!
Naast de online versie is er ook een beperkte gedrukte oplage. Echt een verzamelitem voor iedereen die grenzeloos veel van honden houdt! Wij gaan exemplaren verloten, dus houd onze Facebookpagina en ledengroep in de gaten en maak kans op het magazine!

Waarom? Daarom!

In elke nieuwsbrief komen er twee teamleden van Buitenlandse Hond InZicht aan het woord om kort en krachtig te vertellen over hun reden om zich in te zetten voor het welzijn van honden in en uit het buitenland. Deze maand vertellen Nina van Tilbeurgh en Michel Berendsen over hun “waarom”. Nina en Michel zijn gedragsdeskundigen. Zij zijn leden van ons kernteam en staan eigenaren van honden uit het buitenland met raad en daad bij.

Nina van Tilbeurgh

Al enige jaren werkte ik als vrijwilliger in het buitenlandse hondenwereldje. Vele opvanghonden hebben bij ons gebivakkeerd totdat ze hun gouden mandje vonden. Het gaf ontzettend veel voldoening en vreugde om een hond met een rugzakje op te zien bloeien tot een gelukkige huishond.
Liefde voor honden stopt voor mij niet bij de grens.
In 2015 ben ik gestart als hondengedragscoach en ik werk nog steeds het allerliefste met honden uit het buitenland en hun mens. Want die liefde voor buitenlandse honden... dat is een liefde die nooit zal verdwijnen.
Ik vind het zo mooi dat mensen hun hart en huis openen voor een hond uit het buitenland. Een hond die anders kansloos zou zijn. Ze verdienen allemaal een veilig, warm en liefdevol thuis. https://www.ninavantilbeurgh.nl/

Michel Berendsen

Ongeveer een jaar geleden kwam een vrachtwagenchauffeur - compleet met snor en sik - met zijn kleine hondje, die nog niet halverwege zijn knie kwam, naar de Zwerfhondenschool.
Samen gingen we aan de slag en het was fantastisch om te zien hoe die twee met elkaar samenwerkten. Ik zal dan ook nooit vergeten dat de stoere man van oor tot oor glunderde toen zijn hondje voor het eerst met zijn voorpoten op een krukje stond. Met zijn lieve, rustige omgang had hij het hondje vertrouwen gegeven om met zijn pootjes op het krukje te gaan staan. En andersom gaf het hondje hem vertrouwen dat hij goede aanwijzingen gaf.
In hondentraining gaat het wat mij betreft niet over het op cue (of ‘op commando’) verplaatsen van pootjes, maar om het samen stapjes zetten richting wederzijds vertrouwen. En komt er dan ook nog trotse, glunderende blik bij, dan kan mijn dag niet meer stuk.
https://www.zwerfhondenschool.com/

Grenzeloos verliefd: Oma

Door Thirza

Onze eerste buitenlandse hond was Rosa. Toen zij eind 2020 overleed, was het eigenlijk snel duidelijk dat we er weer een hond erbij wilde. Ook dit moest dan wel weer een oudere dame zijn, gezondheidsproblemen en/of medicijnen geen probleem.

We gingen niet specifiek op zoek, maar wachtten tot er eentje voorbij kwam die hier wel weer zou passen, in ons leven en vooral ook bij onze andere hond Willem. Toen kwam OMA voorbij: een kleine, vriendelijke Spaanse pensionado van 11 jaar met een enorm bloed-oor. We waren op slag verliefd en namen contact op met de stichting voor meer informatie.
We hadden duidelijke afspraken gemaakt dat zij eerst naar een gastgezin zou gaan, daar op adem kon komen en dan rustig aan kennis kon maken met Willem. Mocht er onverhoopt geen klik zijn, dan zou de stichting haar zelf houden of ander adoptiegezin voor haar zoeken (noot: Rosa hadden we ook via deze stichting, dus we kenden elkaar al).

Het eerste bezoek aan OMA was zonder Willem. In het echt was ze nog liever, zachter en vriendelijker. Wij hadden meteen een goede klik met

haar. In de week er na, zijn we twee keer met Willem en OMA wezen wandelen en het bleek dat die twee het goed met elkaar konden vinden.

De eerste weken dat OMA hier was hebben we haar eerst rustig laten wennen aan ons, ons huis, ons erf, onze dieren. Stapje voor stapje, in haar tempo kon ze alles ontdekken en kennis mee maken. Dat ging eigenlijk heel vlot, heel natuurlijk. Haar behoefte kon ze op ons terrein doen, dus er was geen noodzaak om daarbuiten te gaan wandelen. Na die eerste weken ging ze meer interesse in tonen de wereld buiten het hek en besloten we haar aan te lijnen en op pad te gaan. We hebben een mooi zandpad voor de deur, ideaal om te verkennen. Weer stapje voor stapje, in haar tempo. 50 meter werd 100 meter, 100 meter werd 200 meter en zo verder. Totdat ik al snel merkte dat de afstanden weer korter werden, ze wilde toch liever terug naar huis, naar haar vertrouwde omgeving.

Toen realiseerde ik me, voor wie wandel ik eigenlijk? Moet ze wel wandelen? Is het niet zielig om alleen ‘maar’ op het erf te blijven en daar rond te scharrelen? Komt ze niets tekort?

Het antwoord was nee. OMA is hier met pensioen, ze hoeft niets en geniet met volle teugen van iedere dag. Soms wil ze toch een stukje het pad op, snuffelen wie er allemaal zijn geweest en dat is prima. Maar als ze niet wil, is dat dus ook prima Haar dagelijkse guilty pleasure is rollen op onze mestbult met paardenmest: met een sprintje omhoog, kop in de mest steken en dan op haar rug al rollend naar beneden glijden. En dan weer snel omhoog voor een volgende ronde. De stinkerd.
Ondertussen is ze alweer een poosje bij ons en helemaal gesettled. We zouden haar niet meer kunnen missen. Het is een slim clowntje met kleptomane neigingen waar iedereen vrolijk van wordt.

Thirza Thaens

Mag ik je mijn kaartje geven?

Herken je dat? Je bent aan de wandel, je ontmoet hondenmensen en je herkent feilloos ‘de buitenlandse hond’.

Het kan zijn dat je elkaar groet en doorloopt, maar vaak ontstaat er een gesprek vol herkenning. Hoe gaaf zou het zijn als jij deze mensen dan een visitekaartje kan geven van Buitenlandse Hond InZicht? Dat deze mensen weten van onze informatieve site, onze tips en adviezen en dat zij aan kunnen sluiten in de gezellige ledengroep op Facebook!

Word jij onze ambassadeur? Bestel dan nu jouw visitekaartjes op buitenlandsehond@gmail.com

Je kunt ze per setjes van 10 bestellen en je betaalt via een Tikkie voor de verzendkosten. Meer betalen dan de verzendkosten mag altijd! Het bedrag gaat linea recta naar ons hart-project: een hond een vriend in Kaapverdië.

Met vriendelijke groet,

Suze Steenbergen en Marleen van Baal
Initiatiefnemers Buitenlandse HondInzicht

P.S. Ken jij iemand die een buitenlandse hond wil adopteren? Stuur hem dan deze link naar ons Ebook toe, dan weet je zeker dat hij of zij goed geïnformeerd keuzes kan maken.

Like onze Facebookpagina De buitenlandse hond en blijf op de hoogte!

Samenleven met een buitenlandse hond, daar is veel over te delen! Word lid van onze Facebook ledengroep voor eigenaren Ik heb een buitenlandse hond.

Ps.

Ken jij iemand die een buitenlandse hond wil adopteren? Stuur hem dan deze link naar ons Ebook toe, dan weet je zeker dat hij of zij goed geïnformeerd keuzes kan maken.

Like onze Facebookpagina De buitenlandse hond en blijf op de hoogte.
Samenleven met een buitenlandse hond, daar is veel over te delen! Word lid van onze Facebook ledengroep voor eigenaren Ik heb een buitenlandse hond.

Grenzeloze hondenliefde april 2021

You May Also Like