Op vakantie of lekker thuis?

Na een pittige storm is de zomer weer volledig terug. De schoolvakanties zijn gestart en iedereen lijkt bezig te zijn om wat meer ontspanning te gaan zoeken. Heel verstandig, want het leven is al druk genoeg.

Deze nieuwsbrief staat in teken van vakantie, ontspannen en samenzijn met je hond.

En als kers op de taart een geweldig leuke mededeling waar we ontzettend trots op zijn; een boek!

Grasaren Plukken. Doe je mee?

Grasaren zijn overal en kunnen onze dieren een hoop ongemak geven. De aren kruipen in de vacht, maar ook tussen tenen en in oren. Eenmaal vast in huid of oor richten ze flinke schade aan. Onze collega Manon Kerste, Happy Dog Coach plaatste op Facebook de oproep om grasaren te plukken.

"Help jij mee om aren tegen te gaan? Arenplukkers gevraagd!

Als we nu eens met zijn allen gaan plukken, ieder zijn eigen straat, "buurtpluk uurtjes" organiseren, dan hebben we echt heel snel veel minder aren en voorkom je veel problemen. Hoe meer mensen dit gaan doen hoe beter want nope, in je eentje red je het niet om het hele dorp schoon te houden" Klik hier om haar hele oproep bericht te lezen.

Let op! Gooi de geplukte aren niet in de groene kliko of bij de compost, maar gewoon bij het restafval. Zo zorg je ervoor dat er minder in het systeem rond blijven gaan.

Foto van de maand: Olly van Patricia Vos

Samen op vakantie

Gaat jouw hond mee op vakantie? Neem dan ook onze tips mee!

Kijk door de ogen van je hond en wees je bewust van alles wat hij vreemd, raar of spannend vindt en hou daar rekening mee. Waarschijnlijk kun je van te voren al heel wat bedenken, maar een vreemde omgeving, spanning en vermoeidheid kunnen je hond sneller prikkelbaar maken. Dat kan ook een reden zijn om anders dan anders te reageren op bepaalde situaties.

Houd zoveel mogelijk vaste rituelen aan. Denk aan tijdstippen van eten, wandelen, spelletjes of snacks na een wandeling, rustmomenten, slaapplaatsen. Probeer alles wat je thuis vanzelfsprekend doet, zoveel mogelijk mee te kopiëren op vakantie. Je hond heeft daar houvast aan.

Houd je hond aangelijnd. Hoe goed het ook gaat, neem geen risico dat je hond schrikt of achter wild aan gaat en in de totaal vreemde omgeving verdwaald raakt. Neem verschillende lijnlengtes mee zodat je per situatie kan kiezen welke lengte prettig is. Realiseer je dat een lijn voor je hond ook letterlijk een veilige lijn kan zijn omdat hij met jou verbonden is. Wil je helemaal op safe spelen? Breng dan een GPS tracker aan op het tuig van je hond.

Houd balans in actie en rust. Hoe fijn het ook is om samen veel te ondernemen, bedenk dat rusten essentieel is om indrukken te verwerken. Je hond zal het misschien onvoldoende aangeven, dus houd dit zelf in de gaten. Zorg dat hij geregeld echt diep kan slapen en doseer de activiteit zowel fysiek als mentaal.

Laat je hond niet alleen. Ook al lijkt je hond helemaal oké op jullie vakantiebestemming, doe het niet. Zorg dat er altijd een vertrouwd iemand bij hem is. De combinatie van alles anders en alleen zijn, kan bij je hond uitmonden in een hele nare ervaring. De kans dat hij daarna ook thuis moeite krijgt met alleen zijn, is groot. Dus neem geen risico en plan je uitjes met je hond of blijf bij hem.

“Terrasje pakken” is hogere school voor een hond

Voor ons is het zo gewoon, je stapt een terras op, zoekt een plek en je gaat zitten. Er komt een onbekende vragen wat je wil drinken, die staat voor je, kijkt je aan, buigt zich misschien wat voorover… allemaal gewoon voor de mens. Maar voor de hond is een kunst apart.

Bekijk het eens door de ogen van je hond en realiseer je wat hij allemaal ‘moet kunnen’ om net zo relaxt als jij een ‘terrasje’ te pakken.

In de #WeeseenWijzeBaas-post van Hond InZicht legt Marleen uit hoe je als Wijze Baas je hond optimaal kunt begeleiden. Ze heeft een echte ‘terras-theorie’ en een handige ‘terras-tool’. Klik op deze link en zeker weten: hierna kijk je heel anders naar even een terrasje pakken met je hond!

Niet hard maar zacht

We krijgen de kriebels van de vaak gehoorde adviezen om je hond ‘harder aan te pakken’ als hij ongewenst gedrag vertoont. Hoezo hard? Je hond heeft een reden waarom hij doet wat hij doet. Aan jou de uitdaging erachter te komen wat die reden is en hoe je hem kan ondersteunen er anders mee om te gaan.

Niet op harde wijze, maar juist met zachtheid. Begrip hebben voor de hond, begrip voor jezelf en zo samen jullie eigen manier ontwikkelen. Klinkt dit als muziek in je oren? Volg dan zeker de online cursus Zomer vol Zachtheid van Hond InZicht, Marleen van Baal.

Marleen is naast coach voor mens met hond ook mede-initiatiefnemer van Buitenlandse Hond InZicht. Zij combineert haar kennis van honden en mensen tot een vrolijke 7 daagse cursus. Geen trucs en training, maar anders kijken en vanuit zachtheid met elkaar samenleven.
Klik hier voor informatie en aanmelden: Zomer vol Zachtheid
 Start 19 juli of 23 augustus
 Online, opdrachten via mail
 Kosten: € 57 of € 107 Plus-variant

𝙊𝙣𝙯𝙚 𝙙𝙧𝙤𝙤𝙢 𝙠𝙤𝙢𝙩 𝙪𝙞𝙩!

Ons boek “De Buitenlandse hond – Alles over adoptie en samenleven” ligt eind van dit jaar in de winkel.

Een boek waar we al lang over fantaseren, nu wordt het werkelijkheid. Een boek bomvol informatie, mooie verhalen, prachtige foto's en herkenbare ervaringen.

Omdat wij de bijzondere buitenlandse honden een warm hart toedragen, gaat de helft van de opbrengst van elk boek naar goede doelen die zich inzetten voor het welzijn van de buitenlandse hond.

Uiteraard houden we jullie op de hoogte van alle ontwikkelingen!

Nieuwe lesdagen!!

We moesten even puzzelen, maar we hebben weer nieuwe dagen gepland. Deze dagen staan in teken van de buitenlandse herplaatser. Waar komen ze vandaan, hoe komen ze hier en alles daaromheen.

De recensies van eerdere deelnemers zijn unaniem positief en enthousiast. Iedereen geeft aan dat ze weer een hoop nieuwe informatie hebben opgedaan en spreken over eye openers. Dus een echte aanrader voor iedereen die serieuze kennis wil opdoen over buitenlandse adoptiehonden.

De eerstvolgende lesdag is zaterdag 30 september 2023
Waar: Online
Van 10 uur tot 15 uur
Kosten € 95,00 incl btw
Aanmelden: https://buitenlandsehondinzicht.nl/lesdag-buitenlandse-hond/

Wil je dat we op locatie komen? Dan kan ook, stuur ons gerust een mail voor overleg.

Kernwaarden - door Suze

"Binnen de opleiding is er iedere 2 weken een Q en A voor alle cursisten. Een samenkomen waar iedereen vragen kan stellen, overpeinzingen kan delen en van elkaar kan leren door casussen te delen.
Ook gisteren was er weer een Q en A met een mooie opkomst. Deze keer ging het over de lerende specialist en werd de sessie gehouden door Michel. Want we leren allemaal, altijd, en zijn nooit uitgeleerd. Hoe gespecialiseerd je als professional ook bent.
Een van de onderwerpen was “Kernwaarden”. Wat zijn jouw kernwaarden in jouw werk en jouw leven, waarom doe je wat je doet op welke manier. Je kunt meerdere kernwaarden hebben en de lijst waar je uit kunt kiezen is heel lang, google maar eens.

Een aantal voorbeelden zijn
Bekwaamheid - Betrouwbaarheid – Collegiaal – Communicatie – Daadkrachtig – Efficiëntie – Geduld – Liefde – Rechtvaardigheid – Respect - Vertrouwen
Als ik voor mezelf spreek, dan is voor mij rechtvaardigheid een van mijn belangrijkste kernwaarden. Een groot deel wat mij drijft doe ik vanuit mijn moeite met onrecht. Of het nou het opvangen van schildpadden is of het organiseren van castratieprojecten voor honden in het buitenland, of het nou het mede opzetten van een opleiding is of het houden van inzichtsessies voor eigenaren, alles heeft te maken met rechtvaardigheid en respect.

Sterker nog, het hele initiatief Buitenlandse Hond InZicht is ontstaan door mijn verdriet rond het onrecht wat buitenlandse herplaatsers wordt aangedaan door het slechtspreken over deze geweldige dieren.

Wil je meer weten over de opleiding en ingaan op jouw kernwaarden? Je werkt namelijk niet alleen aan je kennis, maar ook aan jezelf binnen deze geweldige opleiding, dus een groot cadeau voor iedere professional. We zitten regelmatig voor je klaar tijdens een gratis webinar. 

De opleiding is geschikt voor iedereen die met honden uit het buitenland werkt.

Het eerstvolgende gratis webinar staat gepland op maandag 12 september 2023, dat duurt nog even. Gelukkig kun je al heel veel info vinden op onze website!

Van 19.30 tot 20.30 uur
Deelname is gratis
Aanmelden kan via deze link!

Met vriendelijke groet,

Suze Steenbergen en Marleen van Baal
Initiatiefnemers Buitenlandse HondInzicht

P.S. Ken jij iemand die een buitenlandse hond wil adopteren? Stuur hem dan deze link naar ons Ebook toe, dan weet je zeker dat hij of zij goed geïnformeerd keuzes kan maken.

Like onze Facebookpagina De buitenlandse hond en blijf op de hoogte!

Samenleven met een buitenlandse hond, daar is veel over te delen! Word lid van onze Facebook ledengroep voor eigenaren Ik heb een buitenlandse hond.

Nieuwsbrief Juli 2023

You May Also Like