Wat ga jij doen deze zomer?

De zomervakantie is bijna voor iedereen begonnen. Ondanks dat corona de gemoederen bezig houdt, gaan toch veel mensen echt wel genieten van een heerlijke vakantie.

Suze is al op vakantie geweest met de honden in een fijn hondvriendelijk huisje in Nederland. Marleen blijft ook in Nederland en gaat met haar honden heerlijk relaxen op een plek waar ze zich helemaal thuis voelt.

Wij zijn benieuwd: wat ga jij doen deze zomer? Lekker vakantie vieren? En zo ja: wat doe je met je hond?

Ik ga op vakantie en neem mijn hond (niet) mee

Je hond mee op vakantie.

Het klinkt heel gezellig. En heel vaak is dat ook zo! Toch vraagt het ook de nodige aanpassing,

van jou én van je hond. Want jij hebt jouw plannen waarmee je jouw dagen wil vullen en het is altijd afwachten of het ook past bij je hond. Want drukte, het weer, de veranderende omstandigheden: alles heeft invloed op jou en je hond.

Onze tips:
• Neem de tijd om te acclimatiseren op een nieuwe bestemming. Het is goed voor jou om even te landen in de nieuwe omgeving en voor je hond is het fijn dat hij de gelegenheid krijgt alle geuren op te snuiven en de nieuwe informatie te verwerken.
• Een nieuwe omgeving, een andere slaapplek, ander ritme; het vraagt van ons al best wel wat aanpassingsvermogen, maar dus ook van je hond. Houd er rekening mee dat je hond anders kan reageren op zaken en situaties die ‘thuis’ normaal zijn. Geef hem de tijd om in zijn eigen tempo te wennen.
• Pas je activiteiten aan op je hond. Stadjes bezichtigen is voor ons leuk, maar bedenk dat je hond alleen maar stenen en benen ontmoet. Ook elke dag volop in touw zijn, kun jij beredeneren “want we hebben maar zo kort vakantie” maar voor je hond is het behoorlijk inspannend.

Je hond blijft bij een oppas.

Sommige honden gaan in pension, anderen hebben oppas aan huis of gaan logeren. Geldt dat voor jouw hond? Dan hebben we ook nog wat tips voor je verzameld:
• Zorg dat je hond de oppas in huis al goed kent en daar vertrouwd mee is.
• Zorg dat je hond zich prettig voelt op het logeeradres en met de verzorgers. Door een paar keer proef te draaien en je hond heel goed te laten monitoren, weet jij al snel of het een geschikte plek is.
• Geef de verzorgers een uitgebreide checklist met alles wat jouw hond gewend is. Hoe meer je hond herkenbare handelingen en activiteiten krijgt, hoe sneller hij zich op zijn gemak voelt.

Wil je weten waar je allemaal op moet letten als je jouw hond meeneemt op vakantie? Check deze informatieve website van het LICG: https://www.licg.nl/vakantie-dier-gaat-mee/

Blog tip voor de zomer

Zwerfhonden op je vakantieadres? Lees in ons blog "Ik ga op reis en neem mee..." wat jij kunt doen voor de zwerfdieren ter plaatse.

Leestip voor de zomer

"Lieve hond, wat doe je met me" is een boek met 15 verhalen van mensen waarbij de hond of honden een enorme impact hebben (gehad) op hun leven. De honden hebben letterlijk hun leven richting gegeven, hebben hen belangrijke inzichten gegeven en hebben hen geraakt. Midden in hun hart.

Marleen interviewde de mensen en haar vriend Rob maakte de foto’s. Meer dan 75 prachtige zwartwit foto’s die de verhalen nog meer tot leven brengen. Een heerlijk boek om deze zomer elke dag een verhaal van te lezen en je mee te laten voeren in de liefde voor honden.

Als je het boek bestelt vóór 15 augustus 2021 betaal je geen verzendkosten én je ontvangt drie prachtige fotokaarten van de honden uit de shoots.

Bestel jouw Lieve hond hier en gebruik de kortingscode: zomer2021 zodat je geen verzendkosten* betaalt. (*gebaseerd op de verzendkosten in Nederland krijg je E 4,10 korting)

Ter nagedachtenis

Onlangs maakten we een filmpje van het interview met Karin over haar leven met Nico, een opa uit Polen. We hadden dan niet kunnen voorzien dat het zo snel zou gaan. 13 juli is lieve Nico ingeslapen, omringd door liefde en goede zorgen. We wensen Karin en Ron ontzettend veel sterkte met het verwerken van dit snelle afscheid.

Omdat Nico ook bij ons diep in het hart zat, plaatsen we in deze nieuwsbrief het filmpje.

Doe tip voor de zomer

Ben je bekend met Hersenwerk voor honden? Hersenwerk is kort gezegd je hond lekkers laten zoeken in allerhande huishoudelijk materiaal. Maar het is zoveel meer dan dat!

Met Hersenwerk werk je samen, ben je in stilte met je hond in gesprek en leer je te zien hoe subtiel jouw hond communiceert met jou!

Suze en Marleen zijn GROOT fan. Sterker nog: Suze is gecertificeerd keurmerk begeleider en maakt de mooiste Unieke Snuffelzaken. Marleen is eigenaar van Hersenwerk voor dieren en raakt niet uitgepraat over het prachtige effect van Hersenwerk tussen mens en dier.

Wil jij kennismaken met Hersenwerk? Doe dan mee met de maandelijkse GRATIS Challenge: Heel Holland Hersenwerkt! Elke laatste woensdag van de maand ontvang je de eerste mail met inspiratie, tips en voorbeelden. En dat vier dagen lang! Deze maand start de challenge op woensdag 28 juli. Klik hier om je aan te melden.

Grenzeloos verliefd: De reis met Polar

Een middenslag kruising herdershondje met krulstaart en enorme oren kijkt nieuwsgierig om zich heen. Haar lijf is gespannen, haar koppie beweegt snel richting elk geluid. Haar oren staan alert rechtop en haar neus maakt overuren. Opeens kijkt ze om naar Femke en Laura, haar ogen worden zacht, haar oren zakken een paar millimeter en ze likt kort met haar tong langs haar bek om vervolgens weer in de verte te kijken. “Dit was een jaar geleden ondenkbaar” zegt Femke. “Rustig blijven en contact maken in spannende situaties, was heel moeilijk voor haar. Daar hebben we met z’n drieën hard aan gewerkt”.

Laura en Femke zijn volop in hun voorbereidingen om een jaar door Europa te trekken met een camper als ze tot de conclusie komen dat een hond mee op reis wel heel erg leuk zou zijn. Samen reizen, wandelen, kanoën, ze zien het helemaal voor zich. Daarnaast geeft het ook nog een veilig gevoel om te reizen met extra oren en waakzaam geblaf. Ze spreken alle voors en tegens goed door en besluiten ervoor te gaan. Bij verschillende mensen en instanties zetten ze hun vraag uit. Voor Laura zou het de eerste keer zijn dat ze een hond heeft, Femke is opgegroeid met honden en haar laatste hond Chavelly, een grote langharige kruising, was echt haar maatje.

Femke: “Met Chavelly was ik zo verweven. Zij was er altijd, we maakten lange wandelingen, we konden lezen en schrijven met elkaar. Met haar voelde ik me op mijn gemak en zij leek voor mij te zorgen. Ik was zo verknocht aan die hond. Dat wilde ik heel graag weer ervaren. Achteraf misschien een beetje naïef, want elke hond is natuurlijk anders, maar dat was wel waarop ik hoopte. En eerlijk gezegd ook wat ik verwachtte.”

Er worden heel wat honden aangeboden, maar de juiste match is er niet bij. “We zochten misschien ook wel de ideale hond” zegt Laura “Sociaal, actief, flexibel, niet te groot … het was nogal een wensenlijst.” Ze beginnen zonder hond aan hun reis, maar de zoektocht gaat door. “In Zweden kwamen we veel mensen met honden tegen en we vroegen of zij wisten waar wij honden konden vinden. Dat moet best wel apart geweest zijn voor die mensen,” zegt Laura lachend “Staan er twee vreemde toeristen je hond te aaien en word je gevraagd waar honden te koop zijn!” Na Zweden en Noorwegen gaan ze door naar Finland en via internet komen ze op de website van een asiel in Estland uit. Daar zit een hondje wat hen aanspreekt en omdat Estland toch op de geplande route ligt, besluiten ze naar het asiel te gaan.

Er worden twee pups getoond, niet het hondje waarvoor ze gekomen zijn, maar wel het zusje daarvan. De hondjes zijn van straat gehaald en op dat moment ongeveer 3,5 maand oud. Femke: “Ze viel op door haar combinatie van terughoudendheid en nieuwsgierigheid. Het andere hondje was heel druk. Daarbij had ze een schattig kopje en we voelden allebei dat dit ons nieuwe maatje zou kunnen worden.” Omdat ze niets bij zich hebben, krijgen ze van het asiel een hele uitzet mee. “Dat was echt heel aardig. We kregen een mand, kleed, waterbak, riem en zelfs voer mee. Daarbij was alles verder goed geregeld; ze was gevaccineerd, gechipt en ze had een paspoort. Ze stapte zo ons leven in, in onze camper, in onze reis.”

Dit is het eerste deel van het verhaal REIS over Polar, Femke en Laura. Zij werden geïnterviewd voor het boek Lieve hond, wat doe je met me geschreven door Marleen van Baal. Speciaal voor deze zomer is er een actie: Als je het boek bestelt vóór 15 augustus 2021 betaal je geen verzendkosten én je ontvangt drie prachtige fotokaarten van de honden uit de shoots.
Bestel jouw Lieve hond hier en gebruik de kortingscode: zomer2021 zodat je geen verzendkosten* betaalt. (*gebaseerd op de verzendkosten in Nederland krijg je E 4,10 korting)

We wensen je een heerlijk ontspannen zomer toe!

Met vriendelijke groet,

Suze Steenbergen en Marleen van Baal
Initiatiefnemers Buitenlandse HondInzicht

P.S. Ken jij iemand die een buitenlandse hond wil adopteren? Stuur hem dan deze link naar ons Ebook toe, dan weet je zeker dat hij of zij goed geïnformeerd keuzes kan maken.

Like onze Facebookpagina De buitenlandse hond en blijf op de hoogte!

Samenleven met een buitenlandse hond, daar is veel over te delen! Word lid van onze Facebook ledengroep voor eigenaren Ik heb een buitenlandse hond.

Grenzeloze hondenliefde juli 2021

You May Also Like