Een nieuw seizoen, een nieuwe nieuwsbrief!

Met de ene dag kletterende regen en de andere dag een heerlijk warme zon weten we het zeker: de herfst is in volle gang!

De afwisseling van weer vraagt aanpassing van ons én van onze honden. In deze Grenzeloze Hondenliefde hebben we Herfstige Handvatten voor je en daarnaast natuurlijk lekker leesvoer om na een frisse wandeling lekker mee op de bank te kruipen.

Herfstige Handvatten

Hondenweer wordt het vaak genoemd, maar veel honden vinden nat herfstweer maar niks. Zeker als je hond nog niet gewend is aan zijn nieuwe leven kunnen de weersomstandigheden voor onrust zorgen.

Maar herfstweer doet ook veel met ons en dat heeft weer invloed op je hond. Marleen schreef een blog met Herfstige handvatten. #weeseenwijzebaas en laat je inspireren!

Princes van Suze en Fred houdt helemaal niet van regen. Een modderpoel duikt ze zo in, maar van spetters op haar hoofd wordt ze altijd een beetje chagrijnig. Dat kun je wel zien op de foto hiernaast.

Herkennen jullie die weerstand tegen slecht weer bij de honden ook? Laat het ons vooral weten in de groep voor eigenaren!

Waarom? Daarom!

Deze maand geen persoon aan het woord maar een groep in beeld: onze Facebookgroep voor eigenaren. In nog geen jaar tijd is deze groep gegroeid van nul tot ruim 3000 leden! Daar zijn we natuurlijk enorm blij mee en trots op!

Waarom deze groep? We hebben deze groep opgezet om eigenaren van buitenlandse honden met elkaar in contact te brengen. Voor het delen van ervaringen en om vragen te kunnen stellen als iets niet lekker verloopt in het samenleven met de hond. En dat alles in een prettige omgeving, zonder veroordeling en negativiteit, waarin mensen vriendelijk en respectvol meedenken en meeleven met elkaar.

Daarom! Nu bijna een jaar verder kunnen we zeggen dat ons idee een succes is! Zoveel mensen die lid zijn: zoveel kennis gedeeld, zoveel vragen gesteld, zoveel steun gegeven en ontvangen… we zijn er af en toe best stil van. Als je bewust gekozen hebt voor een hond uit het buitenland is het fijn om ervaringen van anderen te kunnen lezen. Dan helpt het om je vragen, zorgen en twijfels te delen. Want met positieve ondersteuning en met her- en erkenning is het leven met een hond uit het buitenland nóg leuker. Dit is waar we het voor doen, dit is onze ‘daarom’!

In het zonnetje: Een groep met deze visie en openheid kan alleen maar prettig en veilig blijven als de deelnemers de huisregels in acht neemt. Om dat in goede banen te leiden is er een dagelijks beheer dat met veel enthousiasme, geduld en soms striktheid de grote lijnen van de groep managen. Een stevige job, maar heel waardevol dus in het zonnetje: Thirza, Dunja en Suze, dank jullie wel!

Nieuwe leden welkom!

Ken jij mensen met een hond uit het buitenland? Of ontmoet je wel eens een eigenaar met hond die graag in contact wil komen met andere eigenaren? Nodig ze dan uit voor onze Facebookgroep of attendeer ze op onze website. Je kunt het vertellen, maar hoe mooi is het als je de info bij de hand hebt! Bestel gratis onze visitekaartjes en je kunt ze altijd geven als je in gesprek bent. Mail naar buitenlandsehond@gmail.com en we sturen je een setje toe.

Wat voor type is jouw hond?

Heb jij een Stuiterende Snuffelaar, een Gulzige Gabber of misschien wel een Eigenwijze Eigenheimer?

Deze types zijn door Hersenwerk voor honden bedacht. Elke hond is wel in te delen in een bepaald type en dat zie je niet alleen terug als ze Hersenwerken.

Wil jij ontdekken wat voor type jouw hond is? Meld je dan nu aan voor de gratis inspiratie challenge Heel Holland Hersenwerkt. Vanaf 27 oktober ontvang je dan vier dagen lang inspiratie in je mailbox en deze maand dus ook uitleg over de types.

En als je goed kijkt zie je dat onze Emma, die het logo is van Buitenlandse Hond InZicht, ook model stond voor de Aarzelende Afwachter!

Meld je hier aan voor jouw gratis deelname.

In het land

Afgelopen weken waren we volop in het land, live en online.
- Suze verzorgde lesdag bij Villa Hondenkaravaan en een lezing voor Argos Kenniscentrum.
- Marleen promootte De Buitenlandse hond op Doggy Days.
- Suze en Marleen verzorgde een lesdag online voor hondenprofessionals.

Ook de komende weken zijn we volop in beeld en als jij denkt: Ik wil Suze voor een lezing of lesdag naar mijn locatie halen, neem dan contact met ons op.

Op de radio

Op NPORadio1 werd een oproep gedaan over een stelling mbt de handel in honden op het internet. Suze aarzelde niet en meldde zich aan om mee te praten. Dat resulteerde in een leuk interview waarin ze haar standpunt kon verduidelijken. Klik hier om het fragment te horen.
Vanaf ongeveer 4.20 start het onderwerp en we zijn vrijwel direct in de uitzending. De gehele uitzending over dit onderwerp duurt een half uur, de moeite om te luisteren.

Grenzeloos verliefd

Mandy, Michael en Moos zijn samen op avontuur. Ze houden een weblog bij van alles wat ze beleven. We kennen Mandy en Moos vanuit de eigenarengroep en vinden het geweldig leuk om te lezen hoe goed het met ze gaat. We delen hier een dag uit hun leven, meer verhalen kun je lezen op hun speciale weblog.

Lieve lieve Moos.

Het komt goed uit dat het vandaag veel regent. Dan kunnen we even uitrusten van alle nieuwe indrukken.

Suppen was best spannend, maar ook wel leuk. Tussendoor kreeg ik een knuffel van Moos. Ze legde haar hoofd op mijn schouder. Zo lief alsof ze wilde bedankt voor het vertrouwen in haar en dat ze mee mag op dit avontuur.

Rijden in de camper blijft spannend. Ik denk dat ik er goed aan doe haar lekker op schoot te nemen. Ze is bang, maar wordt wat rustiger als ik haar gerust probeer te stellen. Ze valt soms dan zelfs in slaap. We zijn pas op dag 5 van de 84 dagen, dus ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt.

De nachten gaan top. Mijn vriend en ik maken iedere avond het bed op, beneden, ipv boven in de alkoof. Zo kan Moos lekker tussenin. Dat vindt ze heerlijk aan al het geknor en geknuffel te merken.

Straks gaan we weer wandelen langs het meer. Hopelijk net zoals gisteren met haar staart in de lucht en redelijk oke als mensen passeren.

Onze knappe Moos.

Soms denk ik wel eens.. wat doen we haar allemaal aan. Allemaal nieuwe indrukken, geluiden, geuren... maar dan zie ik haar zo blij in het water spelen of dan komt ze me een knuffel geven. Dat voelt zo fijn. 

Dit gaat onze band versterken en ik denk dat haar zelfvertrouwen en vertrouwen in ons zal groeien.

Met vriendelijke groet,

Suze Steenbergen en Marleen van Baal
Initiatiefnemers Buitenlandse HondInzicht

P.S. Ken jij iemand die een buitenlandse hond wil adopteren? Stuur hem dan deze link naar ons Ebook toe, dan weet je zeker dat hij of zij goed geïnformeerd keuzes kan maken.

Like onze Facebookpagina De buitenlandse hond en blijf op de hoogte!

Samenleven met een buitenlandse hond, daar is veel over te delen! Word lid van onze Facebook ledengroep voor eigenaren Ik heb een buitenlandse hond.

Grenzeloze hondenliefde oktober 2021

You May Also Like