Hond op de planning

Het klinkt misschien grapping: Hond op de planning, maar we bedoelen het serieus. In de laatste weken van het jaar gebeurt er enorm veel.

Niet alleen rondom feestdagen-geregel, maar de dagen zijn kort, het is koud, er is nu al geknal, er zijn andere geuren en dat alles doet wat ons mensen en zeker met onze honden. Alle reden om daar heel bewust mee om te gaan!

Dus neem de tijd om de komende periode te overzien. Wat wil je doen, wat moet er gebeuren, wat heeft je hond van jou nodig en hoe ga je dat plannen?

Plan uitlaatrondes in, houd rekening met tijdstippen in verband met jongeren die al staan te knallen, denk na over je wandelroutes en zorg dat er heel veel echte chill-tijd is. Die rust heeft je hond nodig, maar is ook voor jou heel fijn.

Een relaxte baas is een veilige baas!

Extra zorg voor de nieuwkomers

Is jouw hond dit jaar bij jou komen wonen?

Dan vraagt dit extra zorg van jou. Je hond heeft nog niet eerder vuurwerk, knallen en Kerst-stress meegemaakt. Jullie zijn samen mogelijk nog niet helemaal op elkaar ingespeeld, waardoor ‘veiligheid en zich veilig voelen’ een aandachtspunt is.

Ons advies is om nog bewuster om te gaan het begeleiden van je hond. Juist in deze tijd waarin er helaas veel schrikmomenten zullen zijn, kun jij het enorme verschil maken met jouw betrokken aanwezigheid. Hiermee versterk je de basis die jullie stap voor stap opbouwen.

Onderstaande tips gelden voor alle honden, maar zeker bij nieuwkomers:

• Gebruik een anti ontsnappingstuig. Eén knal kan genoeg zijn om in paniek te raken en weg te rennen.
• Check je woonruimte: zijn er genoeg veilige plekken voor je hond?
• Beperk het alleen zijn tot het minimum en plan dit bewust. Als je weet dat er op bepaalde tijdstippen veel geknald wordt in de omgeving, ga dan niet weg of regel een veilige oppas.
• Steun met je aanwezigheid en de mogelijkheid om bij je of tegen je aan te liggen. Een hond die schrikt of bang is heeft jouw steun nodig.

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: Steun je hond. Overal. Altijd.

Onze collega’s staan voor je klaar!

Er is veel te vinden over begeleiding rondom geluidsangst en vuurwerkangst. Helaas zit in dat aanbod ook behoorlijk wat werkwijzen waar we vanuit Buitenlandse Hond InZicht niet achter kunnen staan. Daarom onze “collegiale TIP-lijst” met gratis en betaald aanbod. Doe er je voordeel mee!

Gratis E-Book: CB-Doggy&Aminocalm hebben een zeer informatief gratis E-Book over vuurwerkangst. Ze geven tips en handvatten over hoe jij kunt begeleiden en informeren over ondersteunende supplementen. Meld je hier aan voor het gratis E-Book Vuurwerkangst

Gratis Geluidsangst & Hersenwerk: In de ledengroep van Hersenwerk voor honden start op 16 november een reeks van informatieve topics en live seminars over geluidsangst, hoe het ontstaat, wat er mogelijk is aan ondersteuning en hoe jij, met behulp van Hersenwerk, je hond kunt begeleiden. Vanaf december gaat het verder in specifieke begeleiding rondom vuurwerkangst. Meld je hier aan voor de Hersenwerk voor honden Facebook ledengroep.

Eigen bijdrage – InZichtsessie: Suze Steenbergen, initiatiefnemer Buitenlandse Hond InZicht en docent bij onze Specialisatie Buitenlandse hond verzorgt online InZichtsessies voor eigenaren die vastlopen in het begeleiden van hun hond. Suze verdiept zich in jouw verhaal en adviseert over mogelijke vervolgstappen. Zij doet dit samen met Thirza en cursisten aan onze opleiding. Het is geen gedragsadvies, maar begeleidingsadvies waarmee jij verder kunt. Vul hier het contactformulier in en Suze neemt contact met je op.

Voor € 17,50 Oud & Nieuw Challenge: Onze collega Michel Berendsen, eigenaar Zwerfhondenschool en docent bij onze Specialisatie Buitenlandse hond verzorgt een online challenge waarbij je op speelse wijze met je hond aan de slag gaat. Het versterkt de band tussen jou en je hond én het kan je hond ondersteunen zodra hij stress krijgt van harde knallen en vuurwerk. Klik hier om je aan te melden voor deze challenge.

Begeleiding op maat (betaald): Onze collega Ingrid Timmermans, gedragstherapeut en docent bij onze Specialisatie Buitenlandse hond. Ingrid geeft in haar traject uitleg over vuurwerkangst, wat er gebeurt met je hond en wat je kunt doen om je hond te helpen. Omdat iedere hond weer anders reageert, is de begeleiding altijd op maat. Ingrid kijkt naar de wisselwerking tussen jou en je hond en helpt je te ontdekken waar jouw hond goed op reageert. Klik hier voor informatie en contact.

Samen ‘Zijn’ coaching (betaald): Marleen van Baal, eigenaar Hond InZicht en docent bij onze specialisatie Buitenlandse hond verzorgt online coachtrajecten, van 1, 3 of 5 sessies. De focus ligt op het ontdekken wat jouw hond van jou nodig heeft om te kunnen omgaan met wat hem stress oplevert. Kijk hier voor meer informatie over Samen ‘Zijn’.

Grenzeloos verliefd - door Linda Henslegers

Het verhaal van onze lieverd Hugo, een hondje dat op straat leefde, verlamd geraakte en nu al waggelend door het leven gaat. ☺️

Hoe het begon …

In het voorjaar van 2018 was ik op zoek naar een hond met een beperking die eventueel kon assisteren tijdens therapie sessies met kinderen. Ik kwam drie hondjes tegen op het internet die mijn hart veroverden en besloot de drie asielen aan te schrijven. Lees hier het prachtige verhaal van Linda verder. 

Met vriendelijke groet,

Suze Steenbergen en Marleen van Baal
Initiatiefnemers Buitenlandse HondInzicht

P.S. Ken jij iemand die een buitenlandse hond wil adopteren? Stuur hem dan deze link naar ons Ebook toe, dan weet je zeker dat hij of zij goed geïnformeerd keuzes kan maken.

Like onze Facebookpagina De buitenlandse hond en blijf op de hoogte!

Samenleven met een buitenlandse hond, daar is veel over te delen! Word lid van onze Facebook ledengroep voor eigenaren Ik heb een buitenlandse hond.

Nieuwsbrief november 2022

You May Also Like