Feest en Verstilling

Feestdagen worden vooral neergezet als gezellig. We zijn vrolijk, we hebben plezier en we genieten van elkaars aanwezigheid.

Dat is allemaal waar voor velen van ons. Toch is juist de promotie van dat samen-gevoel ook vaak een trigger naar verdriet. Verdriet om het gemis van degenen die er niet meer zijn. Vaak is het einde van het jaar voor mensen ook het moment om afscheid te nemen van hun hoogbejaarde en of ernstig zieke dier om hem de ellende van het vuurwerk te besparen. Dat maakt de feestdagen extra beladen en leeg.

Als je iemand enorm mist, is feestvieren best een uitdaging. Mensen om je heen kunnen dat niet altijd begrijpen en voelen zich ongemakkelijk. Sommigen zullen proberen je te troosten, maar de meeste mensen sluiten zich af voor verdriet dat ze zelf niet voelen. Dat kan tot ongemakkelijke momenten leiden.

Toch kiezen wij ervoor om de komende dagen wél stil te staan bij de mensen en dieren die we moeten missen. Juist aan het eind van het jaar waarin je terugkijkt op alles wat er gebeurd is, wat je hebt meegemaakt en wie je niet meer bij je hebt.

Als je de laatste dagen van het jaar doorbrengt met mensen die begrijpen dat er naast vreugde ook verdriet is, kan juist het samen zijn enorm steunend zijn. Dan kun je met elkaar praten over het gemis. Mooie herinneringen ophalen en tussen de tranen door lachen om alle gekke verhalen en belevenissen die er ook waren.

We wensen je mooie feestdagen waarin de balans van feest en verstilling klopt. Dat je de dagen mag doorbrengen op een manier waar jij en jouw dierbaren zich goed bij voelen. Waar ieder die je mist een eigen plek mag hebben.

Team Buitenlandse Hond InZicht

Lesdag Buitenlandse hond

“De” buitenlandse hond. We zeggen het zo makkelijk, maar de verschillen per land, regio en zelfs per stad zijn enorm groot. Hoe dat precies zit, legt Suze Steenbergen je uit in deze lesdag. Een aanrader voor iedereen die serieuze kennis wil opdoen over buitenlandse adoptiehonden.
De eerstvolgende lesdagen zijn zaterdag 14 januari en zondag 5 februari 2023
Waar: Online
Van 10 uur tot 15 uur
Kosten € 95,00 incl btw
Aanmelden: https://buitenlandsehondinzicht.nl/lesdag-buitenlandse-hond/

Waarom? Daarom!

Dit keer een "Waarom? Daarom!" met betrekking tot onze opleiding. Cursist Patricia vertelt haar ervaringen tot nu toe.

Al ruim 10 jaar houd ik me bezig met buitenlandse honden, van opvangen tot het begeleiden van gastgezinnen en adoptanten. Ik zet me in om vermiste (buitenlandse) honden te zoeken en thuis te brengen, samen met mijn eigen hond Billy. Op dit moment heb ik een hond in opvang die terug is gekomen na adoptie en echt heftige bijtincidenten op zijn naam heeft staan.

Ik heb op heel veel verschillende manieren honden en hun gedrag kunnen observeren en ik dacht dat mijn kennis vrij compleet was. Toch ben ik de Specialisatie Buitenlandse hond, dé praktijkgerichte opleiding gaan volgen en ik kan niet anders zeggen dan dat de opleiding ontzettend mooi is opgebouwd. Niet alleen leer ik veel over gedrag en achtergrond van de honden, maar ook hoe je een eigenaar van een buitenlandse hond op weg kunt helpen. Het zet me echt weer op verschillende manieren aan het denken.

Ook al ben ik pas in deel 1, de opleiding heeft me inzichten gegeven die ik kan toepassen in de begeleiding van mijn eigen opvanghond. Daarnaast kan ik adoptanten beter voorbereiden op de komst van een hond en alles wat daarbij komt kijken.

Alle cursisten hebben andere achtergronden en het is mooi hoe iedereen op zijn eigen manier met situaties omgaat. Het geeft zoveel meer inzichten en kennis dan ik vooraf had gedacht. Mijn complimenten voor de docenten! Dit smaakt naar meer!

Specialisatie Buitenlandse hond

Ben je geïnspireerd door het verhaal van Patricia? Meld je dan zeker aan voor ons gratis info webinar over de Specialisatie Buitenlandse hond. Dé praktijkgerichte opleiding. Geschikt voor iedereen die met honden uit het buitenland werkt.

De eerstvolgende staat gepland op woensdag 18 januari 2023, maar er staan voor het hele komende jaar al data gepland.

Van 19.30 tot 20.30 uur
Deelname is gratis
Aanmelden kan via deze link!

 

Grenzeloos verliefd - door Suze Steenbergen

Sjaak, een kleine icoon

"Tijdens een reis naar Bosnië in september 2010 trof ik hem voor het eerst aan in het asiel waar we een groot castratieproject hielden voor honden van binnen en buiten het asiel.

Sale was een paar weken daarvoor over het hek van het asiel gegooid samen met een klein teefje. Ze waren duidelijk aan elkaar gewend en zaten samen in een klein kenneltje. Sjaak zat alleen maar verstopt en vond alles spannend. Eenmaal uit zijn kennel was hij vooral een kleine wervelwind, onzeker feest op pootjes.

We besloten hem op te vangen en op weg te helpen naar een leuker leven. Ik zag mezelf geen Sale roepen dus werd het Sjaak."

Lees hier het verhaal verder.

Met vriendelijke groet,

Suze Steenbergen en Marleen van Baal
Initiatiefnemers Buitenlandse HondInzicht

P.S. Ken jij iemand die een buitenlandse hond wil adopteren? Stuur hem dan deze link naar ons Ebook toe, dan weet je zeker dat hij of zij goed geïnformeerd keuzes kan maken.

Like onze Facebookpagina De buitenlandse hond en blijf op de hoogte!

Samenleven met een buitenlandse hond, daar is veel over te delen! Word lid van onze Facebook ledengroep voor eigenaren Ik heb een buitenlandse hond.

Nieuwsbrief december 2022

You May Also Like