Het laatste kwartaal

En opeens is het oktober. Dit jaar is voorbij gevlogen.

Na een heerlijke september maand is de herfst gestart, daarmee is het handdoeken-seizoen officieel geopend!

Op de foto Berend, hij geniet van water, modder en zand, dus de herfst is zijn seizoen. Samen met zijn baasje slentert hij door het bos op zoek naar rottigheid om in te rollen, gelukkiger kun je hem niet maken. Berend mag zijn wie hij is. We wensen iedere hond zo'n baas!

Geniet van elke dag samen met jouw hond, absorbeer het samenzijn, ook tijdens de regenachtige wandelingen. Want zo snel als dit jaar gaat, zo snel gaat een leven samen.

Happy Gotchaday!

De meeste adoptanten kennen die uitdrukking wel. Het is een jubileum op de datum dat de hond werd geadopteerd.
Ook in de eigenarengroep zien we ze veel voorbij komen, en het is zo leuk om te zien dat mensen die dag vieren. Terecht, want de honden hebben met adoptie een kans gekregen op een geweldig nieuw leven.
Zoals Amy, zij was ongeveer 9 toen ze werd geadopteerd en is nu 5 jaar bij haar baasje Emma. Zo fijn dat een oudere hond nog zo’n heerlijk leven krijgt.
We zouden het geweldig vinden om jouw verhaal te horen, waarom koos je voor de hond die je adopteerde en wanneer is jullie Happy Gotchaday? Stuur ons jouw verhaal naar buitenlandsehond@gmail.com.

Bestel jouw boek!

De vormgever is druk bezig met het passen en meten van tekst, kaders, interviews en foto's.
We hebben al gezien wat de stijl is en we zijn er heel erg tevreden over.
Voor nu kunnen we alleen maar de buitenkant laten zien, maar zeg eens eerlijk: dat ziet er toch ook geweldig uit!

Wil jij als eerste straks het boek in handen hebben?
Bestel dan nu alvast jouw exemplaar.
Eind november gaat de 1e druk naar alle bestellers.

De Buitenlandse hond, over adoptie en samenleven
Hardcover, fullcolour, 208 pagina's, kosten € 34,95
Extra mooi: 50% van de opbrengst gaat naar goede dierendoelen

Klik op de link en bestel jouw boek vandaag al!

Website over leishmania bij honden gelanceerd!

In december 2015 ging op Facebook de groep ‘Mijn hond heeft leishmania’ van start. Sindsdien hebben enkele duizenden mensen hun weg naar deze groep gevonden. Zowel eigenaren van een hond met leishmania als rescuers, (bemiddelende) organisaties en een enkele dierenarts. Regelmatig wordt duidelijk dat de juiste informatie levensreddend kan zijn.

Met de stijging van het aantal leish+ honden neemt de behoefte aan informatie en praktijkervaring toe. Ook blijkt dat er vaak sprake is van hardnekkige misverstanden en er nog geen ervaring met leishmania en andere mediterrane ziekten is opgebouwd. Daarbij komt dat de Nederlandstalige informatie die wel online is te vinden, lang niet altijd correct is en vaak fragmentarisch.

Om tegemoet te komen aan de grote behoefte aan informatie en handvatten voor het herkennen, diagnosticeren, behandelen en monitoren van leishmania is de website www.leishmania.nl gelanceerd.

www.leishmania.nl is een initiatief van en opgesteld door:
Dr. Esther Pieters, dierenarts en gespecialiseerd in buitenlandse honden,
Diana Jansen, beheerder van Facebook groep ‘Mijn hond heeft leishmania’
Adrie Beyen, beheerder van Facebook groep ‘Mijn hond heeft leishmania’,
Alex Voncken, actief in Italië, Spanje en Griekenland

Grenzeloze hondenliefde

Chantal is één van de beheerders van onze eigenarengroep. Zij schreef over de zeer recente adoptie van Casper:

“Tot eind 2022 was ik het trotse baasje van mijn bejaardensoos. 3 Senior Roemenen (2 reuen en 1 teefje), een hechte roedel.

Helaas overleden de twee mannen kort na elkaar en bleef mijn teefje Sunny ineens alleen over, terwijl zij nog nooit een dag van haar leven alleen geweest was. Dat was wel een flinke aanpassing voor een zeer onzeker hondje en eigenlijk ook voor mij."

Lees hier verder

Waarom? Daarom!

We vroegen aan Rolien waarom zij meewerkte aan ons boek. Haar antwoord is luid en duidelijk;

“Suze vroeg: “Mag ik je interviewen voor ons boek over de buitenlandse hond?” Ik was direct enthousiast! Ja dus!
Waarom? Omdat ik blij ben dat er steeds vaker aan een buitenlandse hond wordt gedacht als mensen op zoek zijn naar een maatje. Maar ik maak me ook zorgen om de toekomst van de buitenlandse hond, er is meer kennis nodig. Kennis over betrouwbare stichtingen waardoor adoptanten beter geïnformeerd een keuze maken. En er is meer kennis nodig bij gedragstherapeuten over de buitenlandse hond.

Het initiatief “de Buitenlandse hond” is in mijn ogen daarin heel waardevol. Een boek vol mooie verhalen, foto’s en informatie past daar perfect bij.“

 

 

 

 

Met vriendelijke groet,

Suze Steenbergen en Marleen van Baal
Initiatiefnemers Buitenlandse HondInzicht

P.S. Ken jij iemand die een buitenlandse hond wil adopteren? Stuur hem dan deze link naar ons Ebook toe, dan weet je zeker dat hij of zij goed geïnformeerd keuzes kan maken.

Like onze Facebookpagina De buitenlandse hond en blijf op de hoogte!

Samenleven met een buitenlandse hond, daar is veel over te delen! Word lid van onze Facebook ledengroep voor eigenaren Ik heb een buitenlandse hond.

Nieuwsbrief oktober 2023

You May Also Like