Vroege wandelingen en late struinpartijen

Met de huidige temperaturen staan wij vroeg op voor een lekkere ronde voordat het te warm wordt. In het weekend kruipen we na de wandeling weer lekker in bed, maar doordeweeks betekent het extra lange dagen. Ideaal om al het werk weg te werken, maar ook best vermoeiend. Soms is een siësta mogelijk, maar andere dagen lukt dat niet. Dat geldt niet alleen voor ons, maar ook voor de hond. Opeens een ander schema, het verwerken van de warmte. Het heeft ongetwijfeld effect op de hond, maar zeker ook op ons als eigenaar die zo zijn best doet het allemaal zo comfortabel mogelijk te maken.

Daarom een belangrijk tip voor jou als eigenaar: neem af en toe een pauze, even wat rust voor jezelf. Pak een boek of ga lekker even chillen op de (lounge)bank. Eet een ijsje, of nog beter, twee. Zorg in ieder geval ook goed voor jezelf, want alleen dan kun je ook goed voor je hond zorgen!

Het evenementenseizoen is van start gegaan!

We hebben onlangs zelf een evenement bijgewoond waar baas en hond welkom waren. Hartstikke leuk natuurlijk, maar wat als je hond een keuze zou hebben? Zou hij dan meewillen of liever thuis willen blijven?

We vinden het telkens weer lastig om te zien, honden die in posities worden gemanoeuvreerd waar ze ongelukkig van worden. Een druk evenement met overal honden en mensen, het is warm, er zijn vreemde geuren en geluiden en ze moeten kort aan de lijn. Dat betekent nog minder keuzevrijheid en daardoor een grotere kans op stress.

Heel veel honden zitten helemaal niet te wachten op het bezoeken van een evenement. Die blijven liever onder de parasol in de tuin, of op de bank bij de ventilator.

Dus mocht je graag naar een evenement willen en je hond mag mee, kijk dan heel kritisch en realistisch naar wat jouw hond aan kan en waar hij gelukkig van wordt. Als je oprecht van mening bent dat jouw hond dol is op evenementen, dan snappen we dat je samen gaat. Maar hou dan zeker ook rekening met al die honden die misschien helemaal niet zo blij zijn en veel stress signalen afgeven. Geef de ruimte en hou het veilig!

 

Op vakantie? Bereid je goed voor!

We schreven dit ook vorig jaar juni, maar je kunt je er niet bewust genoeg van zijn.

Je bent in het buitenland en het zien van de zwerfdieren maakt je verdrietig. Je wil wat doen, maar wat?

Eigenlijk sta je al 1-0 achter als vakantieganger als je overvallen wordt door dierenleed. Je reageert impulsief en dat is niet altijd handig. Het beste is om je goed voor te bereiden. Bekijk de lokale situatie vóórdat ja op vakantie gaat. Dan weet je wat je kunt verwachten en je kunt dat zelfs al informatie inwinnen over dierenartsen en opvang bij jouw vakantiebestemming.

Maar wat als je toch opeens onverwacht middenin dierenleed zit?
- Keur een nare omgang met dieren af! Spreek je afschuw uit bij lokale bevolking, bij de reisorganisator en eigenaar en personeel van je vakantiebestemming.
- Leg uit dat respect het minste is dat men dieren kan geven en dat dit niks kost.
- Is een dier gewond? Vraag om informatie over dierenartsen en lokale organisaties aan de reisleider, het hotelpersoneel of het toeristenbureau.
- Neem een gewond dier mee naar een vriendelijke en betrouwbare dierenarts in de buurt is die bereid is te helpen.
- Wil je dieren voer geven? Doe dat dan op een plek waar andere mensen geen overlast kunnen ervaren. Niet iedereen is blij met rondscharrelende zwerfdieren.
- Bespreek je zorgen met mede-toeristen.
- Draag jouw opgedane kennis over het dierenleed én over goede dierenartsen en opvang over aan nieuwe bezoekers waarvan je ziet dat ze zich ook om de dieren bekommeren.
- Bedenk dat soms een ogenschijnlijk thuisloos dier wel degelijk een eigenaar heeft. Het is in veel landen vrij normaal om je dieren overdag buiten te laten lopen.
- Wil je structureel helpen? Bezoek dan een lokaal asiel. Kijk goed hoe de dieren er aan toe zijn en of de zorg goed is. Deel je ervaringen aan mede toeristen en in je netwerk als je weer thuis bent.
- Donaties aan goede asielen zijn altijd welkom!

Belangrijk: Neem dieren nooit zomaar mee naar huis. Onderzoek eerst of het dier geen eigenaar heeft. Besluit je het dier te adopteren, zul je alle papieren en vaccinaties in orde moeten hebben voordat je de landsgrens overgaat. De wettelijke eisen hiervoor zijn streng dus laat je goed informeren.

Wil je geen dierenleed op vakantie? Kies dan voor een bestemming zonder zwerfdieren met dieren die leven onder prima omstandigheden.

Zit! - door Ingrid Timmermans

 

 

 

Ik hoor en zie de auto’s
We naderen een weg
Je staat stil en vraagt me te zitten
Mijn enige optie is staan... Lees verder

Een stressvolle wandeling - door hester sluimer-weerheijm

Vanmorgen vroeg (6.15u) op stap met reactieve Farris. Inmiddels lopen we op zondagen een andere route, want in de polder waar we normaal lopen, wordt op zo'n ochtend als deze "een blik honden opengetrokken".

Na tweederde van deze route lopen we langs "de Vaart", oeps er zitten in alle vroegte al vissers.
We moeten nu het "fiets/wandelpad" nemen ipv het smalle paadje, rechts, vlak langs het water. Farris regeert best fel op vissers dus met voertjes probeer ik hem af te leiden, wat niet echt lukt. Links van ons loopt er ook iemand met een hond, gelukkig is de strook gras tussen ons in hoog.

Even verderop zit er een poes, die geenzins van plan is om weg te gaan... Er zit niets anders op dan toch langs de poes te lopen...😰 Dat gaat niet vlekkeloos. Duh.
Dan hoor ik iemand iets brullen, kijk op ...oh No... Er komt met flinke snelheid een peloton fietsers op ons af.

Ik duw Farris het gras in en strooi wat voer, ik houd hem bij zijn tuig vast en er volgt een flinke uitval. Farris draait en ik ben genoodzaakt om zijn tuig lost te laten, ik val, maar gelukkig had ik de riem kort genoeg gehouden met mijn andere hand. Anders was het niet goed afgelopen.

Ik lig huilend in het gras...

Eenmaal opgestaan zie ik wat vissers verdwaasd naar ons kijken...een meter verder zit verdorie die poes er nog steeds... de poes komt dichterbij en valt Farris aan. Ik jaag de poes weg, maar het beestje blijft in onze buurt..
Nu weet ik het even niet meer. Ik ben gefrustreerd, boos, verdrietig, de "waterlanders" zitten heel hoog.

Gelukkig jaagt één van de vissers de poes weg en kunnen we doorlopen. Ik weet niet hoe snel we thuis moeten komen. Wat een avontuur.
Voor de volgende weekenden maar een ander plan maken... Misschien "nachtwandelingen" plannen???

Foto van de maand: Moes van Roos van Amesbury

Lesdag Buitenlandse hond 18 juni!

Aanstaande zondag staat er weer een online lesdag “De” buitenlandse hond gepland. Ben je er ook bij? Er is nog plek 🙂

De recensies van eerdere deelnemers zijn unaniem positief en enthousiast. Iedereen geeft aan dat ze weer een hoop nieuwe informatie hebben opgedaan en spreken over eye openers. Dus een echte aanrader voor iedereen die serieuze kennis wil opdoen over buitenlandse adoptiehonden.

De eerstvolgende lesdag is zondag 18 juni 2023
Waar: Online
Van 10 uur tot 15 uur
Kosten € 95,00 incl btw
Aanmelden: https://buitenlandsehondinzicht.nl/lesdag-buitenlandse-hond/

Specialisatie Buitenlandse hond

"Deze opleiding is anders als alle andere en vult aan wat ik tot nu toe gemist heb aan informatie". Dat is een veel gehoorde opmerking van onze cursisten!

Wil je er meer over weten? Meld je dan zeker aan voor ons gratis info webinar over de Specialisatie Buitenlandse hond. Dé praktijkgerichte opleiding.

Geschikt voor iedereen die met honden uit het buitenland werkt.

Het eerstvolgende gratis webinar staat gepland op maandag 13 juli 2023, maar er staan voor het hele komende jaar al data gepland.

Van 19.30 tot 20.30 uur
Deelname is gratis
Aanmelden kan via deze link!

Met vriendelijke groet,

Suze Steenbergen en Marleen van Baal
Initiatiefnemers Buitenlandse HondInzicht

P.S. Ken jij iemand die een buitenlandse hond wil adopteren? Stuur hem dan deze link naar ons Ebook toe, dan weet je zeker dat hij of zij goed geïnformeerd keuzes kan maken.

Like onze Facebookpagina De buitenlandse hond en blijf op de hoogte!

Samenleven met een buitenlandse hond, daar is veel over te delen! Word lid van onze Facebook ledengroep voor eigenaren Ik heb een buitenlandse hond.

Nieuwsbrief juni 2023

You May Also Like