Maart roert zijn staart!

Het spreekwoord is ooit ontstaan door de grilligheid van het weer in maart. Denk je dat de lente is begonnen, kun je opeens sneeuw en hagel op je dak krijgen.

De grote verschillen in weertype en temperatuur hebben we de eerste helft van deze maand ook ervaren. Van sneeuw en min drie via strakblauwe lucht en zeven graden naar regen en ruim boven de tien!

Het weer doet wat met ons én met onze honden. Temperatuurverschillen vergen aanpassing van het lijf. Natte kou is ronduit onaangenaam en wat denk je van het droogmaken na elke wandeling? Wij kunnen ons erop voorbereiden door het weerbericht te checken. We kunnen ons erop kleden. Voor onze honden is het elk uitje een verrassing als het koud, nat, stormachtig of warm is.

Honden verdienen altijd een fijne verzorging, maar als de wereld door het weer onvoorspelbaar is, vraagt dat aan de mens naast de hond hier oog voor te hebben. Kijk naar je hond. Zie je ongemak? Beweeg dan mee met wat hij nodig heeft en houd het zo comfortabel mogelijk voor hem.

Staartenparade!

Wij roeren ook onze staarten! Het spreekwoord vraagt om een staartenparade, dus deden we een oproep in onze eigenarengroep op Facebook. Nou dat hebben we geweten! Ruim 200 foto's van schitterende staarten! In de collage al een prachtige serie. Wil.je alles zien? Ga dan naar onze Facebookgroep via deze link! Nog geen lid? Meld je aan en volg de instructies.

Eindelijk een hond - door Katherine Stroebe

"Vanaf dat ik klein was wilde ik al een hond. Mijn hele kindertijd bestudeerde ik hondenboeken - op zoek naar het ras dat het beste bij mij zou passen. Elke keer als ik een wens mocht doen wenste ik een hond, want er was werkelijk niets op de wereld wat ik liever wilde. Helaas hield mijn vader niet van honden.

Pas 4.5 jaar geleden was het dan eindelijk zover. Ik was er van overtuigd dat er vaak genoeg mensen thuis waren om een hond goed te kunnen verzorgen.

Na een aantal jaar vrijwilligerswerk in een asiel te hebben gedaan, wist ik dat ik liever een behoeftige hond een goed thuis wilde geven."

Lees hier verder...

De staart - door Michel Berendsen

 

Michel Berendsen is één van onze kernteamleden, docent aan de opleiding en heeft zijn eigen hondenschool! Hij schrijft dit keer een stukje over de staart!

De staart van de hond speelt een belangrijke rol in de lichaamsbalans en communicatie.

Omdat de staart meestal zo goed te zien is, kijken begeleiders vaak naar de staart om te achterhalen wat hun hond voelt en bedoelt. Lees hier verder het artikel over de staart!

Specialisatie Buitenlandse hond

Inmiddels loopt onze opleiding alweer 4 maanden en we zijn trots op de terugkoppeling van de deelnemers. Ze zijn enthousiast over de inhoud en blij met de wijze waarop de opleiding is opgebouwd.

Wil je er meer over weten? Meld je dan zeker aan voor ons gratis info webinar over de Specialisatie Buitenlandse hond. Dé praktijkgerichte opleiding. Geschikt voor iedereen die met honden uit het buitenland werkt.

De eerstvolgende staat gepland op woensdag 19 april 2023, maar er staan voor het hele komende jaar al data gepland.

Van 19.30 tot 20.30 uur
Deelname is gratis
Aanmelden kan via deze link!

Lesdag Buitenlandse hond

“De” buitenlandse hond. We zeggen het zo makkelijk, maar de verschillen per land, regio en zelfs per stad zijn enorm groot. Hoe dat precies zit, legt Suze Steenbergen je uit in deze lesdag. Een aanrader voor iedereen die serieuze kennis wil opdoen over buitenlandse adoptiehonden.
De eerstvolgende lesdag is zondag 25 maart 2023
Waar: Online
Van 10 uur tot 15 uur
Kosten € 95,00 incl btw
Aanmelden: https://buitenlandsehondinzicht.nl/lesdag-buitenlandse-hond/

Met vriendelijke groet,

Suze Steenbergen en Marleen van Baal
Initiatiefnemers Buitenlandse HondInzicht

P.S. Ken jij iemand die een buitenlandse hond wil adopteren? Stuur hem dan deze link naar ons Ebook toe, dan weet je zeker dat hij of zij goed geïnformeerd keuzes kan maken.

Like onze Facebookpagina De buitenlandse hond en blijf op de hoogte!

Samenleven met een buitenlandse hond, daar is veel over te delen! Word lid van onze Facebook ledengroep voor eigenaren Ik heb een buitenlandse hond.

Nieuwsbrief maart 2023

You May Also Like