November

We zijn nu echt aan het einde van het jaar aanbeland. Bakken regen komen er uit de lucht. Sommige honden verafschuwen een natte wandeling, de ander geniet van een rondje door de plassen. Hetzelfde geldt voor de baasjes. De één houdt van bankhangen en de ander van een rustig rondje in de regen.

Wat je ook doet, doe het lekker samen met de hond.

In deze nieuwsbrief weer allerlei nieuwtjes en verhalen. En uiteraard mooie foto's, zoals de foto van Esther van Milo en Nora. Wat een prachtige kleuren in het bos.

5000 leden!

De groep voor eigenaren "Ik heb een buitenlandse hond" heeft alweer meer dan 5000 leden.

Ongelooflijk dat er zoveel leuke en lieve mensen in de groep zitten die met elkaar meeleven, van de avonturen genieten en elkaar steunen.

Ook lid worden? Dat kan! Klik op de link en beantwoord de drie vragen.

Foto van de maand: Milo en Nora van Esther Roest-van der Perk

"Wij zijn vier daagjes mee geweest naar de Utrechtse Heuvelrug, heerlijk naar de bossen geweest en daarna lekker slapen in het mooie huisje op het vakantiepark, was echt leuk! 🐾 Milo en Nora"

Herfst doet wat met je.

Als je nu buiten loopt zie je een scala van kleuren in de bladeren. Je ruikt de herfst. Als het droog is en de zon schijnt is het heerlijk buiten! Maar herfst brengt ook regen, dwarrelende of vliegende bladeren afhankelijk van de wind en als het tegen zit stormt het stevig. Herfst zet nogal wat in beweging bij mensen en dus ook bij onze honden.

Er zijn honden die intens genieten van alles wat dat seizoen ons brengt. Maar er zijn ook heel veel honden die een hekel hebben aan de herfst. Het geluid van regen tegen de ramen maakt ze onrustig, zwiepende takken en harde wind vinden ze eng en buiten lopen in al die elementen is een regelrechte uitdaging.

Ons advies is om je hond te observeren bij het uitlaten, maar ook als de wind om het huis giert en de regen op het dak en tegen de ramen klettert.
Reageert hij niet? Heerlijk, houden zo.
Merk je onrust of echt ongemak, kijk dan wat je hond nodig heeft om zich prettiger te voelen. Misschien helpt het om ergens een holletje te maken waarin hij lekker kan wegkruipen, bijvoorbeeld onder de tafel of een open bench. Misschien vindt je hond het fijn om bij je te liggen op een eigen plekje of naast jou op de stoel of bank.
Is hij buiten onder de indruk van het weer? Houd dan de wandelingen kort en check de weer apps om te zien wanneer het een gunstig moment is om naar buiten te gaan.

Tot slot nog een tip: Storm maakt vaak onrustig. Vraag maar eens aan een leraar en deze zal beamen dat kinderen drukker zijn als er storm op komst is. Dat geldt zeker ook voor sommige honden!

Met opkomende storm verandert de druk in de atmosfeer en dat heeft effect op onze gemoedstoestand. Is je hond opeens drukker? Geef hem de gelegenheid zijn energie kwijt te raken. Of nog beter: Ren lekker met hem mee of dans samen in de regen, maak er een feestje van!

Nog even geduld!

Ons geweldige boek is bijna in de (online)boekhandels te koop! Op dit moment wordt hij gedrukt en is het een kwestie van afwachten wanneer we 'ons kindje' kunnen vasthouden. Wat een proces! Het schrijven is een enorme grote klus, het tot in de puntjes vormgeven is nog eens een mega klus, maar echt...wachten tot we het boek in handen hebben is echt nagelbijtend spannend!

Benieuwd naar wat we te vertellen hebben? Bekijk de inhoudsopgave!

Wil je straks net als wij de eerste druk in huis hebben?
Bestel dan nu alvast in de voorverkoop!

De Buitenlandse hond, over adoptie en samenleven
Hardcover, fullcolour, 208 pagina's, kosten € 34,95
Extra mooi: 50% van de opbrengst gaat naar goede dierendoelen

Klik op de link en bestel jouw boek vandaag al!

De laatste lesdag!

Zaterdag 16 december organiseren we de laatste online lesdag.

Wil je de opleiding bij ons volgen? Dan is het bijwonen van de lesdag verplicht.

Het liefst geven we weer live op locatie de lesdag, dus heb jij een hondenschool, ben je dierenarts, heb je een uitlaatservice of ben je actief binnen de hondenwereld op welke andere manier dan ook, laat het weten! De lesdag is geschikt voor professionals en eigenaren en kan aangepast worden naar een specifieke behoefte.

Inschrijven voor 16 december kan via deze link!

Grenzeloze hondenliefde: Het bijzondere verhaal van Jaya

"Op 14 april maak ik tijdens zonsopkomst een wandeling langs de Ganges in Varanasi, India.

Er zijn in deze stad ontelbaar veel honden, die vaak niet al te best behandeld worden en daardoor afstand houden van mensen. Op een wit met bruin gevlekt hondje wat vrolijk op mij afkomt na. Na haar een tijdje geaaid te hebben wandel ik verder, maar begint ze mij te volgen. Ze komt hierdoor in het territorium van een andere hond terecht en wordt aangevallen. Ze heeft het geluk dat er een bewaker in de beurt is die er tussen weet te komen.

Ik ben een half uur lang volledig overstuur en kan alleen nog maar huilen.Lees hier verder

Artikel in de krant

In het Noord Hollands Dagblad stond onlangs een artikel over de enorme vraag naar opvangplekken voor honden die niet langer bij hun eigenaar kunnen blijven.

Suze gaf haar visie op de situatie.

Klik op de afbeelding voor een grote versie. (In sommige browsers wordt het document opgeslagen in de map downloads)

Met vriendelijke groet,

Suze Steenbergen en Marleen van Baal
Initiatiefnemers Buitenlandse HondInzicht

P.S. Ken jij iemand die een buitenlandse hond wil adopteren? Stuur hem dan deze link naar ons Ebook toe, dan weet je zeker dat hij of zij goed geïnformeerd keuzes kan maken.

Like onze Facebookpagina De buitenlandse hond en blijf op de hoogte!

Samenleven met een buitenlandse hond, daar is veel over te delen! Word lid van onze Facebook ledengroep voor eigenaren Ik heb een buitenlandse hond.

Nieuwsbrief november 2023

You May Also Like