De maand van de liefde!

Op het moment dat we deze nieuwsbrief versturen is Valentijnsdag alweer achter de rug, maar dat betekent niet dat we moeten stoppen met liefhebben! Daar moeten we nooit mee stoppen!

We vroegen onlangs aan onze paginabezoekers en de eigenaren in de groep wat het eerste woord was wat in hun op kwam bij "de Buitenlandse hond". Een heel groot deel reageerde met "Liefde". Wil je zien welke reacties er allemaal werden gegeven? Kijk dan snel op onze pagina en geef ook jouw reactie. Wil je lid worden van de eigenarengroep? Dat kan, vul de drie vragen in, dan laten we je toe.

Storm, een ingewikkelde handleiding - door Myrthe Magielse

Storm kwam 2 jaar geleden bij ons wonen met ongeveer 4 maanden oud.

Ze komt oorspronkelijk uit Italië en is daar als puppy gevonden in een weiland, samen met haar moeder en broertje. Het moment dat ze in mijn armen kwam vanuit de bench waarin ze tijdens de reis in had gezeten, voelde het meteen goed.

Lees verder...

Wat viel ons op?

We zien het regelmatig voorbij komen, op social media, maar zeker ook in het echte leven; Fietsen met de hond!

Het is fantastisch als je samen met jouw hond een leuke activiteit kunt ondernemen, bedenk echter goed met alles wat jij samen met je hond wil doen of het voor de hond wel zo goed en leuk is. Dat geld zeker ook voor fietsen.

Wanneer de hond naast jouw fiets mee moet rennen, vraagt dat fysiek en mentaal ontzettend veel van hem. Onze partner Doggo heeft daar een prachtig artikel over geschreven, we raden iedereen aan het goed te lezen wanneer jij graag wil fietsen met jouw hond.

ps. de foto is genomen in Bosnië. Deze mijnheer kwam zijn twee hondjes brengen naar de locatie van het castratieproject. Niet erg veilig, maar wel liefdevol.

Belangrijke boekentip!!

We kregen gisteren het boek 'Emoties bij honden zien' binnen. Wat een geweldig mooi boek, bomvol foto's en hele duidelijke beschrijving van wat je allemaal ziet. Het is echt een hele dikke aanrader voor iedereen die honden nog beter willen leren begrijpen.

  • Ruim 1.300 kleurenfoto's
  • Talrijke beeldenreeksen
  • Duidelijke beschrijving van de details
  • Must-have voor hondenprofessionals, -liefhebbers en -eigenaren

Via deze link kun je het bestellen: https://www.edupet.nl/nl_NL/actueel/emoties-bij-honden-boek

Korte beschrijving:

Met ‘Emoties bij honden zien’ tillen auteurs Gabi Maue en Katja Krauss het leren begrijpen van lichaamstaal en emoties van honden naar een heel nieuw niveau. Ruim tien jaar lang fotografeerden zij de vele manieren waarop honden hun stemming en bedoelingen aangeven. Uit duizenden foto’s selecteerden ze er uiteindelijk 1.300 die ze deskundig analyseerden en van gedetailleerde uitleg voorzagen. Het resultaat is een buitengewone visuele reis door de emotionele wereld van de hond.

 

Kletsen met John en Karin!

Een tijdje geleden hadden we een leuk interview met John en Karin over het samenleven met hun Alvin. Kijk hieronder naar het leuke gesprek.

Bestel hem snel!

De eerste druk van ons boek 'De buitenlandse hond, alles over adoptie en samenleven' is bijna uitverkocht.
Dus bestel hem snel, want misschien dat het even duurt voordat we de tweede druk binnen hebben.

Klik hier voor meer informatie over de inhoud en om te bestellen.

P.S. Wist je dat we met de opbrengst ook goede hondendoelen in binnen- en buitenland steunen? We zijn dan ook heel erg blij met de aankoop van de boeken en danken alle kopers namens de dieren in nood!

De interactieve lesdag en het webinar

De afgelopen zaterdag namen 6 enthousiaste hondenprofessionals deel aan de lesdag. Het was een hele fijne groep, waardoor er goede gesprekken ontstonden rond de buitenlandse herplaatsers. Voor de komende periode plannen we deze dagen op basis van beschikbaarheid van geïnteresseerden. Wil je de lesdag volgen? Laat het weten via buitenlandsehond@gmail.com.

Dinsdag 19 maart staat er weer een gratis webinar gepland om iedereen te vertellen over onze leuke opleiding. Je kunt je aanmelden via deze link. We hopen dat je er bij bent!

Met vriendelijke groet,

Suze Steenbergen en Marleen van Baal
Initiatiefnemers Buitenlandse HondInzicht

P.S. Ken jij iemand die een buitenlandse hond wil adopteren? Stuur hem dan deze link naar ons Ebook toe, dan weet je zeker dat hij of zij goed geïnformeerd keuzes kan maken.

Like onze Facebookpagina De buitenlandse hond en blijf op de hoogte!

Samenleven met een buitenlandse hond, daar is veel over te delen! Word lid van onze Facebook ledengroep voor eigenaren Ik heb een buitenlandse hond.

Nieuwsbrief februari 2024

You May Also Like