Alles weer ‘normaal’?

De scholen zijn weer begonnen, de vakantieperiode is voorbij en we gaan weer terug naar ‘normaal’.
Niet alleen voor ons een omslag, maar zeker ook voor onze honden. Want we zeggen dat alles weer naar het normale gaat, maar zo voelt het niet. Opeens bepaalt de klok ons leven weer en omdat dit altijd wennen is, hebben we geregeld haast. Van haast raken we gestrest en voilá… voor je het weet lopen we te mopperen en is ons lontje ongemakkelijk kort.

We ontkomen er niet aan, maar het scheelt wel als we ons er bewust van zijn. Dat zorgt ervoor dat je net wat minder scherp reageert en dat is voor onszelf maar zeker voor onze honden héél prettig!
Neem de tijd om te wennen aan de omslag en zorg voor veel quality time met je hond(en). Samen lekker wandelen en de tijd nemen voor elkaar helpt jullie beter te dealen met de hectiek van ‘normaal’.

Alleen thuis zijn vraagt aandacht!

Eén van de moeilijkste dingen voor honden na de zomerperiode is dat zij opeens weer (vaker) alleen thuis moeten zijn.

Iedereen gaat weer naar school en aan het werk en dit is voor veel honden echt een lastige tijd.

We hebben een paar tips om het proces te ondersteunen:
- Zorg dat je hond goed is uitgelaten voor hij alleen blijft
- Geef hem meerdere ligplekken zodat hij zelf kan kiezen hoe en waar hij ligt als jij weg bent
- Creëer rituelen in woorden en je manier van weggaan zodat je hond weet wat er gaat gebeuren
- Bouw de tijdsduur van alleen zijn op
- Regel een oppas- of uitlaatservice als je niet kunt opbouwen

Lukt het opbouwen niet? Schakel een gedegen professional in om jullie te ondersteunen, vraag ons gerust om tips.

Willem trakteert!

Willem is jarig en hij viert heel graag feest met ons allemaal. Wie is Willem? Willem is het gezicht van de Snuffeltuin Sneupen bij Willem in Noordwolde-Zuid.

Op 16 september deelt Willem online traktaties uit. Wil je kans maken op een cadeaubon, online workshop, boek of kortingsbon? Ga dan snel naar de Facebookpagina Sneupen bij Willem en vertel wat jij vindt van Snuffeltuinen.

Man-o-man… wat zijn we trots!

Op 1 september is onze gloednieuwe opleiding voor hondenprofessionals gestart.

De naam zegt het helemaal: Specialisatie Buitenlandse hond. Dé praktijkgerichte opleiding.

De opleiding is bedoeld voor iedereen die op professionele wijze met honden uit het buitenland werkt.
Dit kan dus zijn als hondenuitlaatservice, gedragstherapeut, hondenschoolhouder, trimmer, dierverzorger in opvangcentra… elk beroep is welkom. Onze opleiding is zo opgebouwd dat je een hele brede kennis krijgt over achtergronden, gedrag en gezondheid plus het samenwerken met de eigenaar en dit alles wordt gekoppeld aan jouw vakgebied.

Een uniek concept waarin maatwerk en praktijkgericht als rode draad doorheen loopt.

Benieuwd naar de opleiding? Op 19 oktober verzorgen wij een gratis informatief webinar waar je al je vragen kunt stellen. Aanmelden kan via deze link.

Grenzeloos verliefd - door Esther de Kok

Finn is een lieverd met een enorme rugzak.

Hij leek in het begin de boel te willen terroriseren. Hapte mij in week twee in mijn hand. Heftig hard. Zag enorm blauw en opgezwollen. Maar als je goed keek, echt goed keek, zag je gewoon een onzekere bange hond. Ik heb hem die beet dan ook absoluut niet kwalijk genomen. Ben gelukkig ook helemaal niet bang voor dat soort incidenten. Ik weet dat er diep van binnen pure angst zit. Logisch ook als je uit een dodingsstation gehaald bent.

Ik ben zelf ptss survivor. Vanwege misbruik verleden. Bekend met trauma en angst dus.
Stilstaan bij de situatie is de sleutel. Kunnen zelf reflecteren is ook enorm belangrijk. En vervolgens met geduld en liefde doorpakken.

Finn is in januari 2 jaar geworden en alweer 1 jaar en 3 maanden bij ons. Hij is één van de liefste leukste trouwe maatjes die ik me had kunnen wensen! Mijn grote liefde!

Energie is key mensen. Diep van binnen weten dat het goed zit. Dat vertrouwen opbouwen heeeeel veel geduld vraagt. Soms een jaar of langer.
Weet (weten! niet geloven of bedenken) dat als je gaat voor een rescue je ook echt de tijd (er voor over) hebt en je rete eerlijk naar jezelf durft te kijken. Ben ik echt wel zo geduldig als ik denk te zijn? Ben ik iemand van zeker weten of word ik getroffen door wanhoop als het niet lukt binnen mijn verwachtingspatroon? Wat is mijn verwachtingspatroon precies? Weet ik dat agressief lijkend gedrag eigenlijk diepgewortelde angst is? Heb ik het geduld en de juiste energie om met diepgewortelde angst te kunnen dealen? Hoe gevoelig ben ik zelf en weet ik dat mijn hond mijn energie ten alle tijden waarneemt? Zelfs al doe ik alsof. (Geen goed idee. Blijf jezelf!) Kan ik echt en eerlijk aan mezelf werken als nodig? Etc.

Mijn eerste rescue Indi heeft me door mijn ptss gesleept. Hij was mijn niet officiële hulphond. Een lieve zorgzame hond vanaf dag 1 bij ons.
Finn is mijn allergrootste en beste spiegel ever! Ik ben en word een beter mens door hem.

My north, my south, my east, my west.
My noon, my midnight, my talk, my song.
Liefde kan diep gaan na een jaar hard werken samen.

Waarom? Daarom!

Al 14 jaar werk ik met honden en het is nog dagelijks een feest.

Ik ben kynologisch instructeur, aangesloten bij de PDTE, en heb een individuele uitlaatservice. Achter elke deur van mijn klanten staat een blije hond te wachten om samen gezellig op Sniffari (snuffelwandeling) te gaan.

Ik geef ook individuele lessen aan huis. Ik neem de thuissituatie en de woonomgeving mee in mijn begeleiding. Door de jaren heen kwam ik regelmatig in aanraking met buitenlandse honden. Vooral met de wat angstige honden heb ik snel een klik. Ze voelen zich op hun gemak bij me, waarschijnlijk door mijn rustige aanpak. Toen ik hoorde over de opleiding ‘Specialisatie Buitenlandse Hond’ was ik meteen enthousiast. Door mijn werk weet ik al veel over buitenlandse honden maar wil mij hier nog verder in verdiepen. Voor hulpvragen van eigenaren met een buitenlandse hond is maatwerk en achtergrondkennis belangrijk. Ik hoop dat ik hen met deze opleiding nog beter kan begeleiden.

Marsha Stokhof - de Blieck, Personal Paws regio Amsterdam op de foto met haar hond Teddy.

In de media: Een blog op Verhuisdieren

Suze mocht een blog over opvanghond Tom aanleveren voor op de Huisdierenschool van Verhuisdieren.

Het opvangen van Tom brengt behoorlijke uitdagingen met zich mee, maar gelukkig ook heel veel vrolijkheid en successen. Fred en Suze genieten van alle ontwikkelingen, ook al beperkt deze lieve kleine draak hun in de vrijheid. Ze hebben de beperkingen er graag voor over.

Lees het verhaal op de Huisdierenschool: Een buitenlandse hond is soms heel veel geduld hebben - De Huisdierenschool

Met vriendelijke groet,

Suze Steenbergen en Marleen van Baal
Initiatiefnemers Buitenlandse HondInzicht

P.S. Ken jij iemand die een buitenlandse hond wil adopteren? Stuur hem dan deze link naar ons Ebook toe, dan weet je zeker dat hij of zij goed geïnformeerd keuzes kan maken.

Like onze Facebookpagina De buitenlandse hond en blijf op de hoogte!

Samenleven met een buitenlandse hond, daar is veel over te delen! Word lid van onze Facebook ledengroep voor eigenaren Ik heb een buitenlandse hond.

Nieuwsbrief september 2022

You May Also Like