door Myrthe Magielse

Storm kwam 2 jaar geleden bij ons wonen met ongeveer 4 maanden oud. Ze komt oorspronkelijk uit Italië en is daar als puppy gevonden in een weiland, samen met haar moeder en broertje. Het moment dat ze in mijn armen kwam vanuit de bench waarin ze tijdens de reis in had gezeten, voelde het meteen goed.

Thuis ging het al snel erg goed, ze voelde zich op haar gemak en ook buiten bloeide ze uit tot een kleine dame vol nieuwsgierigheid.

Storm had de eerste maanden hardnekkige giardia, met de daarbij behorende zware medicatie. Ook at Storm erg slecht, hebben we heel veel verschillende merken brokken en vers vlees geprobeerd, maar er was nooit iets wat ze goed bleef eten. Er zijn periodes geweest waarin ze erg mager was, nog maar 16 kilo woog, en ze heel weinig energie had. Haar ontlasting bleef rommelen en we merkten dat ze pijn ervaarde.

Op éénjarige leeftijd is Storm gesteriliseerd, helaas heeft dit een zwaar trauma veroorzaakt. Onze dierenarts werkte met het zogenaamde ‘halen en brengen’. Achteraf is dit het stomste wat we ooit hebben kunnen doen, want ze is daar zonder ons zo ontzettend bang geweest.
Vanaf dat moment kan Storm ook niet meer naar de dierenarts. Ze vertoont angst agressie, neemt op geen enkele manier medicatie in en heeft geen vertrouwen meer in mensen. Ze werd flink reactief aan de lijn naar honden, fietsers, scooters, kinderen, wandelaars, etc.. Hierna hebben we meerdere gedragsdeskundigen gehad, maar nooit iemand die echt kon helpen. Inmiddels hebben wij een gedragsdeskundige gevonden die wel snapt hoe enorm moeilijk het allemaal is en maken we hele mooie stappen.

door Myrthe Magielse

We hebben samen heel hard gewerkt aan vertrouwen. Door de traumatische ervaring bij de dierenarts, was ze ook het vertrouwen in ons kwijt. Dit hebben we door allerlei oefeningen en heel veel tijd, geduld en liefde, sterker gemaakt dan ooit. En nog een belangrijk punt: leren lezen van lichaamstaal. Inmiddels weten wij vaak wat Storm bedoeld en wat ze op dat moment nodig heeft. Het was een flinke uitdaging, maar het levert ons allemaal zoveel op.

We realiseerden ons dat haar gedrag voor een groot deel werd veroorzaakt door het slechte eten en de mogelijk aanwezige pijn. We hebben samen met de voedingsdeskundige gekeken naar het verleden van Storm. Er werd geconcludeerd dat Storm chronische darmproblemen heeft. Omdat zij weigerde medicatie in te nemen en een bezoek aan de dierenarts geen optie was, zijn we gestart met een op maat gemaakt ‘dieet’. Storm krijgt nu 2 keer per dag vers gekookt eten, in de avond eet zij dieetbrokken uit de hand. Het gaat beter dan ooit met haar. Ze ziet er gezonder uit, is vrolijker, heeft goede en regelmatige ontlasting en ze eet haar bordjes leeg voor het eerst in 2 jaar. Soms heeft ze nog een aanval van buikkramp, maar deze komen minder vaak voor en duren korter dan voorheen.

We hebben in 2 jaar tijd veel meegemaakt, veel zorgen en verdriet gehad, maar het hele proces heeft onze band enorm sterk gemaakt. Storm is onze (zorgen)baby en wij zullen haar hele leven, alles blijven geven om haar gelukkig en gezond te houden, hoeveel werk dit iedere dag ook is.

Storm, een ingewikkelde handleiding

You May Also Like