Laten we vooral normaal doen

Goede voornemens voor het nieuwe jaar, heb jij ze? Meer bewegen, minder eten, aardiger zijn, meer genieten, geen drank, geen suiker… we zien ze allemaal voorbij komen. Nu moet iedereen zelf weten hoe het nieuwe jaar te starten, maar wij zijn zeer uitgesproken: we hebben maar één voornemen en dat is genieten van en zorgen voor onze honden.

Heerlijk overzichtelijk. We gaan dat wat we toch al het liefste doen gaan we gewoon weer doen.
Doen we er meer voor dan anders? Nee, eigenlijk niet. We blijven onze stinkende best om onze honden een heerlijk hondenleven te geven. Als onze honden het goed hebben, is ons jaar bij voorbaat al geslaagd.

Hoe we dat precies doen? Eigenlijk heel simpel: normaal doen. Geen toeters en bellen, geen overdreven aandacht of dure accessoires, nee gewoon dat bieden wat onze honden gelukkig maakt. We kijken naar onze honden, proberen te ontdekken waar ze blij van worden en wat ze minder leuk
vinden. Van het één doen we zo veel mogelijk, van het andere zo min mogelijk.

We starten 2023 dus op zonder poespas en hoge verwachtingen. Thuis dan hé. Thuis doen we gewoon normaal. Voor Buitenlandse Hond InZicht hebben we wel duidelijke voornemens. We informeren dit jaar weer zoveel mogelijk eigenaren over fijn samenleven met hun buitenlandse
adoptiehond.

Daarnaast verspreiden we onze kennis via onze Specialisatie opleiding voor hondenprofessionals. Want hoe meer kennis en inzicht wij verspreiden, hoe groter het welzijn van de honden wordt. Is dit een bijzonder voornemen? Wat ons betreft niet. Je hard maken voor dierenwelzijn is tenslotte heel
normaal.

Waarom? Daarom!

Nog maar eens een "Waarom? Daarom!" met betrekking tot onze opleiding. Cursist Juliëtte vertelt waarom zij koos voor de opleiding.

"34 jaar geleden ben ik naar Portugal verhuisd. Sindsdien heb ik vele "aanlopertjes" en honden uit het lokale asiel gehad.

Omdat we zoveel dierenleed zagen, heb ik samen met een paar andere vrijwilligers een stichting opgericht. Deze stichting heeft als doel het herplaatsen van honden wanneer mogelijk.

Via de stichting kreeg ik de kans de specialisatie te volgen. Ik denk dat wij de adoptieprocedure, het matchen van hond met mens en de nazorg bij adoptie nog sterk kunnen verbeteren door deze praktijkgerichte opleiding te volgen.

Het vergroten van mijn kennis over de buitenlandse hond en zijn toekomstige leven in Nederland is van ongekend belang. Het netwerk dat we op deze manier opbouwen maakt dat we beter kunnen doorverwijzen in geval van problemen die we zelf vanuit Portugal niet op kunnen lossen. Bovendien is de opleiding ook nog eens heel erg leuk om te doen."

Specialisatie Buitenlandse hond

Ben je geïnspireerd door het verhaal van Juliëtte? Meld je dan zeker aan voor ons gratis info webinar over de Specialisatie Buitenlandse hond. Dé praktijkgerichte opleiding. Geschikt voor iedereen die met honden uit het buitenland werkt.

De eerstvolgende staat gepland op woensdag 18 januari 2023, maar er staan voor het hele komende jaar al data gepland.

Van 19.30 tot 20.30 uur
Deelname is gratis
Aanmelden kan via deze link!

Grenzeloos verliefd - door Els Schriemer

"Ik had in destijds contact met een opvanggezin bij mij in de buurt. Onze eerste hond Belle uit Griekenland was overleden en we hadden nog een hondje uit Spanje, Guusje.

Ik kwam regelmatig bij het opvanggezin en had gewerkt als vrijwilliger bij de stichting die de honden uit Roemenië hier heen haalden.
Bozo kwam er als pup van 5 maanden. Hij was door een meisje van 8 gevonden in een doos op de vuilnisbelt in Roemenië, zonder moeder. De pups waren ongeveer 1 week oud. Het meisje heeft ze meegenomen naar haar opa en oma en die hebben de hondjes opgevangen. Ze zijn met de fles groot gebracht".

Lees hier het verhaal verder...

Ook jouw verhaal vertellen?

We zijn dol op verhalen van eigenaren, over de belevenissen met hun buitenlandse adoptiehond. Andere eigenaren putten vaak hoop uit de verhalen van groei, of ze krijgen bevestiging, voelen zich gesteund door andermans ervaringen.

Dus wil jij je verhaal delen? Stuur dan een mail naar buitenlandsehond@gmail.com.

Hebben jullie het al gehoord?

Tom zat sinds april 2022 in de opvang bij Suze (mede-initiatiefnemer van Buitenlandse Hond InZicht).

We hebben fantastisch nieuws;

Tom is geadopteerd op 2e kerstdag, door Suze en Fred zelf. Ze kunnen hem niet meer laten gaan.

Uiteraard kun je zijn avonturen blijven volgen via het dagboek, want hij heeft nog een hoop groei door te maken.

Lees hier het goede nieuws.

 

Een uitgelicht verhaal van de pagina

Geschreven door Suze

"Lieve Mona,
Ik heb 4 honden, ik ben echt dol op ze. Eigenlijk draait mijn hele leven om de honden en daar ben ik blij mee. Ik heb alleen één groot probleem: Verlatingsangst.
Ik kan nooit even ergens heen voor een boodschap of wat shoppen. Niet even met een vriendin een filmpje pakken of gewoon even op de thee bij iemand. Dat gaat gewoon echt niet. En dat maakt mijn leven er niet makkelijker op. Misschien kun jij mij helpen met advies?

Ik heb een camera hoor, en ik heb het opgebouwd, stapje voor stapje. Maar op de een of andere manier loopt het toch iedere keer weer mis. Dan zeg ik maar weer een afspraak af of ik stel het uit. Ik heb ook oppas voor als ik wat langer weg moet, maar dat probeer ik te vermijden.
Zodra ik de sleutels pak gaat het eigenlijk al mis, of misschien wel al als ik mijn schoenen aantrek. Als ik de deur achter mij dichttrek is het helemaal bal, dan is het eigenlijk al niet meer te doen. Maar soms moet ik wel.

Als ik dan in de auto stap en de straat uit rij stop ik om te kijken op de camera. Dan zie ik 4 honden, relaxed liggend, geen probleem.
Maar ik mis ze zo.
Hoe kom ik van mijn verlatingsangst af? Want het liefst blijf ik 24 uur per dag bij de honden.
Liefs, anoniempje (lees: Suze)"

Lesdag Buitenlandse hond

“De” buitenlandse hond. We zeggen het zo makkelijk, maar de verschillen per land, regio en zelfs per stad zijn enorm groot. Hoe dat precies zit, legt Suze Steenbergen je uit in deze lesdag. Een aanrader voor iedereen die serieuze kennis wil opdoen over buitenlandse adoptiehonden.
De eerstvolgende lesdag is zondag 5 februari 2023
Waar: Online
Van 10 uur tot 15 uur
Kosten € 95,00 incl btw
Aanmelden: https://buitenlandsehondinzicht.nl/lesdag-buitenlandse-hond/

Met vriendelijke groet,

Suze Steenbergen en Marleen van Baal
Initiatiefnemers Buitenlandse HondInzicht

P.S. Ken jij iemand die een buitenlandse hond wil adopteren? Stuur hem dan deze link naar ons Ebook toe, dan weet je zeker dat hij of zij goed geïnformeerd keuzes kan maken.

Like onze Facebookpagina De buitenlandse hond en blijf op de hoogte!

Samenleven met een buitenlandse hond, daar is veel over te delen! Word lid van onze Facebook ledengroep voor eigenaren Ik heb een buitenlandse hond.

Nieuwsbrief Januari 2023

You May Also Like