Een nieuwsbrief bomvol liefde!

Welkom bij de nieuwsbrief van februari 2022 en om precies te zijn 14 februari, de dag van de liefde.

Uiteraard omarmen we het thema Valentijnsdag, want wat is er nu mooier dan liefde? Liefde maakt blij, geeft vleugels en houdt ons warm, zowel fysiek als mentaal.

Dus ja natuurlijk vieren we vandaag de liefde. En dan niet de onbereikbare liefde, maar de grenzeloze liefde!

Liefde op het eerste gezicht - door Suze

"Ik heb het meegemaakt. De foto van de 14 jaar oude Morus kwam als een bom bij mij binnen. Zijn ogen, zijn smoeltje, zijn uitstraling. Ik wist het meteen. We hoorden bij elkaar.

Maar ja, ik werkte fulltime, dus Fred en ik adopteerden hem op afstand. We sponsorden zijn verblijf in een Pools asiel en ik kreeg af en toe wat foto’s van hem.
Zo droomde ik verder over onze nog niet bestaande vriendschap.

Toen zijn kennelmaatje overleed, was ik daar beroerd van. Ik belde de stichting om te zeggen dat ik Morus graag wilde adopteren. Ik had er ruimte voor doordat ik minder ging werken.
De stichting waarschuwde mij voor zijn pittige karakter en afstandelijke houding, maar ik wist gewoon dat het zou slagen: We waren voor elkaar gemaakt!

En dat bleek waar! Na een lange moeizame reis, kwam hij aan. Ik riep zijn naam en hij liep recht mijn armen in.
Hij heeft nog 4 jaar volop genoten van zijn leven bij ons. Echte wederzijdse liefde, beter hadden we elkaar niet kunnen wensen.”

Lief zijn, lief doen: wat heb je daarvoor nodig?

“Even lief zijn!”, “Doe eens lief!”, hoor jij jezelf dat ook wel eens zeggen tegen je hond(en)? We vinden het fijn als iedereen in harmonie met elkaar omgaat, dus we vinden ‘lief zijn’ best belangrijk.

Maar wat vragen we eigenlijk van onze honden en van onszelf? Kun je altijd lief zijn en lief doen? Wat is daarvoor nodig?

‘Lief zijn’ is iets anders dan ‘lief doen’. Lief zijn is iets wat in je zit. Je bent lief vanuit je karakter en persoonlijkheid. We hebben allemaal liefde in ons en vandaar uit kunnen we dus lief zijn. Maar hoe we dat naar buiten brengen en naar wie is een ander verhaal. Sommige mensen zijn lief tegen iedereen, maar de meeste zijn selectief tegen wie ze lief zijn. Dat geldt ook voor onze honden.

Om je liefde te tonen, is er vertrouwen nodig. Door lief te doen, stel je je kwetsbaar op. Het vraagt dus nogal wat van de ander en van de situatie voordat je echt lief kunt zijn. Meestal hebben onze honden even tijd nodig om de spreekwoordelijke kat uit de boom te kijken. Een te snelle benadering van een vreemde, hond of mens, wordt dan niet op prijs gesteld. Of als er drukte of stress is waardoor een situatie onoverzichtelijk is, dan kunnen de gemoederen al snel oplopen en is ‘lief doen’ niet makkelijk.

Voel je de neiging tegen je hond “Doe eens lief!” te zeggen, kijk dan naar de reden waarom hij even niet lief doet. Zorg voor ruimte, rust, management en geef hem de gelegenheid zelf te kiezen hoe hij zijn lieve ‘zijn’ laat zien.

Valentijnsdag Foto Actie: Jouw grote liefde “in the picture”

Zet jouw grote liefde in de kijker en maak kans op de online cursus Photo Class: Dogs!

Je kunt een nieuwe foto maken, maar ook jouw “mooiste ooit gemaakt” inzenden.

Zo werkt het:
- Plaats in de Facebookgroep in het Actie Topic jouw mooiste foto
- Vertel iets over je hond: naam, leeftijd, achtergrond
- Vertel iets over jullie band samen

Wanneer:
Nu! Het is een echte Valentijnsdag Actie dus we houden het kort. Van zondag 13 tot en met donderdag 17 februari 2022

Jury:
Jeroen Swolfs en Piet Hellemans, de makers van Photo Class: Dogs kiezen de winnaar.

Winnaar:
De winnaar krijgt de online Photo Class: Dogs. De winnaar wordt 18 februari in de facebookgroep bekend gemaakt.

Troostprijzen:
Heb je straks niet gewonnen, maar wil je wel je grote liefde blijvend “in the picture”?
Wij zoeken mooie lieve leuke foto’s voor onze social media kanalen. Laat even weten of we jouw foto mogen gebruiken, uiteraard met naamsvermelding van jou en je hond.

Waarom? Daarom!

Ik run sinds 2020 een individuele hondenuitlaatservice, waarvan ik met een groot deel buitenlandse honden werk. Heel stiekem vind ik dat de allerleukste honden om mee te werken. Ik ben zelf enorm gevoelig, handel ook vrijwel altijd eerst op gevoel en het lijkt wel of de buitenlandse honden dat (beter) aanvoelen.
Ik vind het een uitdaging hun (soms gebrek aan) vertrouwen te verdienen. Nog mooier vind ik het ze daarna te zien groeien qua zelfvertrouwen of in de omgang met andere honden.

Mijn eigen buitenlandse hondenliefde Sofie doet mee, alsof ze nooit anders gedaan heeft. Sommige honden hebben hun angst voor andere honden overwonnen doordat Sofie vaak haarfijn aanvoelt wat ze wel of niet aankunnen, ze laat ze op hun eigen tempo loskomen, ze steunt bange honden waardoor zij zich heel veilig bij haar voelen. Ze speelt als een dolle met ze waardoor ze hun eventuele spanning kunnen loslaten en dat geeft de honden ook weer een boost.

Als ik dat zie gebeuren tijdens de wandelingen ben ik zo ontzettend trots op haar, de honden en natuurlijk op ons als team. Naast het beginnen van mijn uitlaatservice, is het adopteren van Sofie de beste beslissing ooit!
Liefs Mirjam en Sofie.

Mir's Dierenzorg.

Grenzeloos verliefd

Ruim twee jaar is ze nu bij ons, onze mooie lieve Griekse Emma.

Het is bijzonder om te zien dat ze nog steeds groeit, in haar gedrag, haar zelfvertrouwen, haar band met ons. Het is gewoon heerlijk om te ervaren dat ze steeds meer op haar gemak is in allerlei situaties. Zo ook met andere honden.

Eigenlijk is ze altijd wel goed in de omgang met andere honden, maar ze trekt vooral haar eigen plan. Hier en daar een spelboog en dan weer door op zoek naar lekkere snuffelplekjes. Ze heeft twee goede vriendin in de buurt, Toby en Tom. Die vindt ze extra leuk en begroet ze enthousiast. Om vervolgens weer haar weg te vervolgen.

Totdat… Ze kiki tegenkwam. Kiki komt net als Emma uit Griekenland en voor Emma was het vriendschap op het eerste gezicht. Zomaar uit het niets begon ze te spelen, te rennen met Kiki, gek doen, kuilen graven, springen, en rollen in het zand. Wauw. Ik wist niet wat ik zag. Emma speelt!
Misschien een eenmalige actie? Nee hoor. De volgende keer dat we in het losloopgebied kwamen was Kiki er ook. En het feest barstte meteen los. Emma speelde met Kiki de sterren van de hemel.

Ik ben dolblij dat ze echt helemaal los begint te komen, ook dit is weer een grote stap voor haar. Ook nu blijkt maar weer; geduld loont! Iedere hond heeft zijn eigen tempo.
Kiki en Emma, ik hoop dat ze nog vaak met elkaar mogen spelen, ze verdienen het, zo’n vriendschap!

Met vriendelijke groet,

Suze Steenbergen en Marleen van Baal
Initiatiefnemers Buitenlandse HondInzicht

P.S. Ken jij iemand die een buitenlandse hond wil adopteren? Stuur hem dan deze link naar ons Ebook toe, dan weet je zeker dat hij of zij goed geïnformeerd keuzes kan maken.

Like onze Facebookpagina De buitenlandse hond en blijf op de hoogte!

Samenleven met een buitenlandse hond, daar is veel over te delen! Word lid van onze Facebook ledengroep voor eigenaren Ik heb een buitenlandse hond.

Nieuwsbrief Februari 2022

You May Also Like